◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

INTENŢIILE UDMR, BLOCATE. Intervenţie la cel mai înalt nivel

La o zi după ce l-a numit pe Liviu Dragnea, drept ”paria Europei”, fostul premier al României, Mihai Tudose atacă virulent decizia UDMR, de la congresul de la Cluj de a adopta steagul Ungariei, drept drapelul național al uniunii. Tudose are și un sfat legal cum să fie redus numărul de parlamentari UDMR.

Pe lângă această decizie, UDMR a decis ca imnul Ungariei să fie și imnul UDMR, astfel că cele două însemne naționale ale statului vecin devin automat și însemnele folosite oficial pe teritoriul României.

”Și a fost Congresul UDMR…. Și au stabilit că le trebuie imn și că imnul Ungariei e bun. Și că nici cu drapelul nu prea e bine. Și că drapelul Ungariei ar fi satisfăcător. Până aici nimic nou, și în fond, fiecare e liber să cânte sub duș, acasă, ce vrea el. Și să aibă pe pereții dormitorului ce culori vrea. DAR în afara locuinței, ȚARA aceasta unde trăiesc ei, etnicii maghiari, este România!! Imnul este al României. Drapelul este al României. Atât. Pentru restul ,,ideilor“ privind Drapelul și Imnul avem legi care trebuie respectate. Și aplicate”, a scris Tudose, pe facebook.

Fostul premier a dat și un sfat perfect legal, de a reduce numărul parlamentarilor UDMR, în Parlamentul României. ”Dar au lansat la același Congres și un nou concept, acela de ,,transilvanism pragmatic”, cu o Transilvanie din ce în ce mai ,,liberă”… Aici nu mai e despre ce cântă la duș … Este despre România! Despre România noastră… Fiindcă au vorbit de pragmatism… Valoarea de întrebuințare a UDMR este dată de ponderea în parlament. Aceasta este mare dacă românii nu vin la vot. Hai să-i ,,ascultăm” și să fim pragmatici și să ieșim la vot!”, a mai scris Tudose.

evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *