◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

UZPR a reînviat o tradiție uitată:„BALUL ZIARIȘTILOR”

În seara zilei de 28 februarie, la granița dintre anotimpuri, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a dat startul unei tradiții care s-a întrerupt în 1951: BALUL ZIARIȘTILOR.  A fost nu numai o sărbătoare în sine, ci și un exercițiu de unitate și coeziune a membrilor UZPR, dar și al gazetarilor în general, căci „Balul” a fost onorat și de ziariști nemembri ai Uniunii. A fost, deci, și o invitație indirectă de intrare în UZPR.
BALUL ZIARIȘTILOR  a avut loc într-un mediu select, la restaurantul bucureștean de la Casa Centrală a Armatei, unde au venit peste 130 jurnaliști din București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Brașov, Craiova, dar și din afara granițelor (Bruxelles, Turcia și Republica Moldova). Prilej de socializare, schimburi de noi adrese, telefoane, inițierea unor proiecte comune și mai ales o distracție pe cinste. Ambianța muzicală a fost asigurată de Mihai Napu și formația sa.
Organizatorii, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (prin sârguința președintelui Doru Dinu Glăvan și a secretarului administrativ Ovidiu Zanfir), au pregătit  toate cele necesare: un  meniu asortat cu licori binecuvântate, un tort de Mărțișor, o tombolă atractivă, o paradă a modei,  un dans special de Mărțișor. Ca și pe vremea balurilor bucureștene de odinioară, s-a organizat și o colectă de donații de caritate (pentru o casă de copii din București). După ora 12 noaptea au fost oferite doamnelor primele mărțișoare…
„Hiturile” muzicale ale serii au fost „Imnul Jurnalistului” (muzica Mihai Napu, versuri Miron Manega) și „Minunată-i Prietenia”.
Primul „bal al ziariștilor”, după 69 de ani de întrerupere, a fost o reușită. Și ca exercițiu de imagine, și – mai ales – ca demers de resuscitare a coeziunii de breaslă, într-o lume și într-o vreme a dezintegrării generalizate.
Miron Manega / UZPR

 Foto: Florin Eșanu

2 comentarii pentru “UZPR a reînviat o tradiție uitată:„BALUL ZIARIȘTILOR”

  1. Veni, vidi, vici. Frumos, decent, elevat. Solidaritate, calitate, profesionalism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *