◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Balul Ziariștilor 2019

Un dar prețios: revederea cu camarazii de bătălii jurnalistice

Seara de 28 februarie 2019 nu va fi uitată curând de membrii UZPR. Cu ocazia împlinirii unui secol de existență a organizației, președintele Doru Dinu Glăvan a propus ca jurnaliștii să se reunească mai des, transmițând un mesaj de unitate. A și trecut la acțiune, organizând, împreună cu conducerea Uniunii, Balul Ziariștilor, în premieră după 69 de ani.

Cu nedisimulată bucurie, pe alocuri cu emoție și cu un enorm respect pentru munca și cariera colegilor, fiecare dintre cei prezenți și-a salutat cu căldură și și-a îmbrățișat vechii camarazi de gazetărie. Indiferent de la ce publicații sau branduri media au fost cei din sală, barierele profesionale au căzut imediat în stilatul restaurant al Cercului Militar din București, unde jurnaliștii au dat măsura unui rafinament care nu se relevă prea des de sub armurile lor de apărători ai societății.

În fața unui meniu atent ales, ciocnind un pahar cu vin, dansând cu bucurie și cântând Imnul Jurnalistului, profesioniștii mass-media membri ai UZPR s-au dovedit o breaslă de o unitate remarcabilă. Colegi care nu s-au mai văzut de patru decenii sau de patru ore s-au salutat cu căldură, s-au îmbrățișat și și-au urat ani mulți de carieră profesională înainte. S-au depănat amintiri, care, adunate, fac tabloul presei contemporane, s-au evocat prieteni plecați în eternitate, s-au făcut mii de glume și s-au schimbat cele mai frumoase urări care se pot transmite între colegi. Jurnaliștii au demonstrat din nou că sunt unici prin felul în care știu să se aprecieze reciproc și să se susțină, reacționând ca un tot și atunci când trebuie să facă dezvăluiri grave de presă, și atunci când se amuză la tombola Balului Ziariștilor.

Conducerea UZPR a pregătit tot felul de surprize inspirate celor prezenți, de la cadouri simbolice la Dansul Mărțișorului sau la tortul pregătit pentru Ovidiu Ioanițoaia, care și-a celebrat ziua de naștere alături de colegi. S-a cântat din toată inima, s-au împărțit cu dărnicie îmbrățișări și urări de bine, s-a constatat cu emoție că festivitatea organizată de conducerea UZPR a fost ca un dar prețios: ocazia revederii cu oameni dragi, colegi respectați și camarazi de bătălii jurnalistice duse sub același stindard.

La Balul Ziariștilor, toată lumea a zâmbit și s-a bucurat. „Punct ochit, punct lovit” pentru președintele UZPR, care ne-a promis că ne va reuni mai des și, iată, a făcut-o. În stil mare.

Roxana Istudor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *