◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Handbal: Se văd „sferturile”! Constanța a câștigat în Spania și are șanse mari să treacă de grupele Cupei EHF

HC Dobrogea Sud Constanța s-a impus în deplasarea din Spania, contra Liberbank Cuenca, scor 28-26 și visează din nou la calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF. Liderul campionatului intern a obținut maximum posibil din dubla cu spaniolii de la Liberbank Cuenca și a urcat pe locul secund în clasament, loc care asigură prezența în faza următoarea a întrecerii. Dacă pe teren propriu s-a distrat cu ibericii, 34-26, formația pregătită Zvonko Sundovski a avut viață grea în duelul desfășurat duminică, în deplasare. În fața unui public vulcanic, în mijlocul căruia a rezistat cu greu o micuță galeria constănțeană, HCDS a început bine și s-a instalat la conducere, părând că va repeta succesul clar din urmă cu o săptămână. Dar nu a fost deloc așa, mai ales din cauza numeroaselor greșeli tehnice. Nici spaniolii nu au strălucit la acest capitol, dar au recuperat diferența pe tabela de marcaj până la jumătatea primei reprize. Ținută în viață de paradele portarului Nikola Mitrevski și de “torpilele” interului Stevan Vujovic, gruparea de pe Litoral a forțat pe înainte de pauză și a reușit din nou să construiască un avantaj de două goluri. Pierdut rapid, pe fondul erorilor din ofensivă. Și totuși, golul lui Nikola Crnoglavac din ultima secundă i-a permis să încheie prima jumătate a partidei la conducere 14-13.

Salvați de veterani

Doar că startul reprizei secunde a fost unul mult sub așteptări și spaniolii au profitat din plin, trecând în față. Mai mult, uriașul Angel Montoro, interul spaniol de 2,13m, a înscris gol după gol și Cuenca și-a asigurat un ecart de două lungimi față de constănțeni. În căutarea soluției salvatoare, antrenorul oaspeților a apelat la serviciile veteranilor Dalibor Cutura, care va împlini în vară 44 de ani, și Laurențiu Toma, căpitanul lui HCDS.

Cei doi au limpezit jocul echipei și au taxat orice slăbiciune a gazdelor. Chiar și așa, ibericii avea 22-20 cu mai puțin de 10 minute până la final. A venit însă o serie de intervenții excelente din partea lui Mitrevski între buturi și o eliminare pentru Montoro, după faultul dur asupra lui Nemanja Mladenovic și meciul a luat o altă turnură, Patru goluri consecutive reușite de Constanța, care nu a mai lăsat frâiele din mână, chiar dacă finalul a fost incendiar.

Cu un minut și 15 secunde înainte de final, Vujovic a fost eliminat și spaniolii au forțat revenirea, punând o presiune uriașă asupra celor doi arbitri. Doar că elevii lui Sundovski au arătat că au învățat ceva din eșecul de la Holstebro, au gestionat perfect ultimul atac, iar Dejan Malinovic a înscris golul de 28-26 care a adus și liniștea, și sărbătoarea în tabăra constănțeană.

Pentru HCDS au marcat: Crnoglavac 5, Vujovic 5, Toma 4, Malinovic 4, Kevic 4, Nistor 2, Nikolic 2, Cutura 1, Buricea 1. Portarul Nikola Mitrevski a încheiat meciul cu 14 intervenții.

Cu două etape meciuri rămase din faza grupelor, constănțenii 4 puncte în clasament, iar un succes în fața danezilor de la Holstebro, pe teren propriu, în partidă programată pe 23 martie, le asigură locul secund în Grupa C, indiferent de rezultatele din ultima rundă.

Clasament Grupa C

1. FC Porto 8p
2. HC Dobrogea Sud 4p
3. Holstebro 2p
4. Cuenca 2p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *