Se anunță GREVĂ GENERALĂ: Medicii dau ULTIMATUM Guvernului

Sindicatele din Sănătate vor declanşa greva generală în cazul în care comunicarea şi dialogul social cu Guvernul vor rămâne la fel de proaste şi în luna aprilie, a avertizat miercuri preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, în timpul mitingului de protest care a avut loc în faţa Ministerului de Finanţe.

„Oricum rămâne stabilit un miting uriaş în aprilie, indiferent de dată. Şi apoi, dacă lucrurile stau tot aşa, facem grevă. Grevă, pentru că vrem să facem Parlamentul să înţeleagă că nu trebuie să te joci cu sănătatea pacienţilor, a oamenilor, şi să nu îţi baţi joc de cei care trebuie să ofere sănătate – bună, rea, cum o consideră unii, ea trebuie oferită tuturor. Dacă vom avea un miting în 9 aprilie şi comunicarea va rămâne la fel de proastă şi dialogul social va fi la fel de prost, sigur ajungem la grevă generală”, a afirmat Leonard Bărăscu.

Acesta a transmis ministrului de Finanţe că acţiunile SANITAS nu se vor opri aici, scrie agerpres.ro.

„Poate mişcările noastre să creeze mai mult loc liber în zona vidului care se formase la momentul acesta şi să putem fi interpelaţi şi să vorbim într-un dialog social despre cum putem rezolva problemele. Ne nemulţumeşte şi lipsa de dialog. Ne-am oprit la Ministerul Sănătăţii, şi nu cred că era momentul. Dialogul trebuia să meargă mai sus, la Guvern, sau poate chiar la factorii interesaţi în rezolvarea problemelor de acest gen. Am cerut întrevederi cu doamna Dăncilă, le-am avut la un moment dat, în anii trecuţi, acum nu le-am mai avut, şi poate dânsa este unul dintre guvernanţi, fiind prim-ministru, care poate rezolva această problemă. E o problemă foarte delicată pentru noi, şi poate mai puţin delicată pentru dumnealor. Ministrul de Finanţe are nevoie să vorbească cu noi, pentru că ştie că nu ne vom opri aici, şi că mişcările noastre pot duce la lucruri mult mai grave pentru sistem în general”, a afirmat preşedintele SANITAS.

Acesta a explicat motivele pentru care sindicaliştii din Sănătate au protestat în faţa Ministerului de Finanţe.

„Protestul de astăzi a fost cerut de oamenii din ţară, de colegii noştri din toată ţara, în ultimul Consiliu Naţional SANITAS, de acum câteva săptămâni, în care ei au spus că această ordonanţă 114 impietează creşterea salarială şi pentru colegii care ar fi trebuit să primească. Infirmieri, brancardieri, farmacişti, chimişti – poate nu i-am numit pe toţi – trebuie să primească şi ei 25% din bucata care a rămas ca salarizare între 2018 şi 2022. Să spunem că a fost 1.000 de lei, se împărţea la 4, deci trebuia să primească 250 de lei. Ei primesc aceşti bani, dar toate drepturile pe care le aveau peste, inclusiv sporurile, sunt raportate la salariul din 2018 şi nu la salariul crescut din 2019. Nu ştiu cum poţi să acorzi ceva. Aşa sunt plătite şi gărzile, şi toate alte drepturi pe care le avem. Nu mi se pare corect să aplici la 2018 în această ordonanţă şi să strici un întreg eşafodaj pe care ne-am bazat, tot împreună cu ei, şi prin legea salarizării, care şi acum arată, o dată în plus, cât e de proastă, ca unii dintre colegii noştri să nu primească aceste gărzi”, a afirmat Leonard Bărăscu.

Continuare pe stiripesurse.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.