◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Meci de gală pentru Laurențiu Toma! Fostul mare handbalist se retrage oficial astăzi

Fostul mare handbalist Laurențiu Toma se retrage oficial astăzi, ora 18:00, cu un spectacol la Constanța, între echipele la care a evoluat pe parcursul carierei, HCM și HC Dobrogea Sud.

Sosit la Constanța la început carierei de handbalist profesionist, Laurențiu Toma și-a legat întreaga viață sportivă, dar și personală, de orașul de la malul mării.

Căutat în momentul de vârf de marile echipe ale Europei pentru un transfer, fostul internațional a ales să rămână la clubul care i-a oferit totul, HCM Constanța. Titluri de campion, participări în Liga Campionilor, mari succese pe plan european.

A trăit cu lacrimi în ochi destinul trist al grupării de pe Litoral, desființată din cauza problemelor financiare, dar nu a renunțat la luptă. Alături de colegii săi, Ionuț Rudi Stănescu și George Buricea, a pus umărul la construirea unui nou club, care să ducă mai departe tradiția și spiritul HCM-ului, chiar dacă a fost nevoit să meargă pentru început în liga secundă.

Visul său de a cuceri un titlu de campion și cu HC Dobrogea Sud Constanța s-a frânt în toamnă, când medicii i-au recomandat să pună capăt activității de jucător. La 38 de ani, Laurențiu Toma a fost nevoit să schimbe rolul de handbalist cu cel de vicepreședinte al clubului. Dar despărțirea sa de publicul care l-a iubit atât de mult nu putea să se facă fără un meci de retragere. Și ce putea fi mai emoționant decât un joc de gală între echipele care i-au marcat cariera: HCM ȘI HC Dobrogea Sud.

SPECTACOL DE GALĂ LA CONSTANȚA 

Tomiță, așa cum îi spun colegii, a dat semnalul reunirii fostei mari campioane din deceniul trecut. Și foștii săi colegi de la HCM au răspuns prezent. Stănescu, Buricea, Stavrositu, Popescu, Csepreghi, Șimicu, Novanc, Timofte, acea „gașcă nebună” care i-a dus pe alb-albaștrii în optimile de finală ale Ligii Campionilor, cea mai mare performanță a handbalului masculin românesc la nivel de club în ultimele decenii.

Cu toții se întâlnesc pe parchetul Sălii Sporturilor din Constanța, astăzi, începând cu ora 18.00, într-un meci-spectacol cu actuala echipă a HC Dobrogea Sud. Exact în ziua de 14, numărul pe care l-a purtat pe toată durata carierei.

„M-am gândit, în primul rând, că și eu, și Constanța, merităm să participăm la un astfel de spectacol handbalistic. Va fi un meci frumos, un meci între trecutul și viitorul clubului constănțean, pe care îl voi începe în tricoul HCM-ului, acolo unde am debutat în handbalul mare, și îl voi încheia la HC Dobrogea Sud, formația de la care m-am retras. Va fi o plăcere să evoluez pentru ambele echipe”, a mărturisit fosta extremă dreaptă a naționalei, care speră să aibă parte de o sală plină, la fel ca la marile meciuri europene dintre trecut: „Mă aștept ca la sală să fie foarte mută lume, să ne aducem aminte împreună de vremurile pe care le-am petrecut împreună la marile victorii, când ne-am bucurat fanii„.

Intrarea este liberă, iar spectatorii vor avea parte de numeroase surprize, printre care și o tombolă cu un premiu special, o vacanță la munte pentru o familie.  

PALMARES:

  • 9 titluri de campion (toate cu HCM Constanța) 
  • 7 trofee în Cupa României (6 cu HCM, 1 cu HCD) 
  • 3 trofee în Supercupa României (2 cu HCM, 1 cu HCD) 
  • Cupa FRH 75 de ani în 2011 cu HCM 
  • Semifinale în Challenge Cup 2004 și Cupa Cupelor 2006 
  • Final Four în Cupa EHF, în 2014 
  • Optimi de finală în Liga Campionilor, în 2010 
  • Locul 3 în clasamentul golgeterilor în Liga Campionilor, în 2010, cu 90 de goluri 
  • Cel mai bun handbalist român în 2009

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *