default-logo

Omagierea lui Mihai Eminescu de către filiala Cluj a UZPR

  În data de 14 ianuarie a.c., la orele 16,00, în sala Școlii “MARIO “ de teatru și balet un număr însemnat de membri ai filialei Cluj a Uniunii Ziariștilor Profesioniști au participat la o  interesantă și frumoasă manifestare dedicată Poetului Național.

            Spectacolul a fost deschis de către Silvia Pintea, președinta filialei Cluj a UZPR care a anunțat programul serii, după care a dat cuvântul profesorului univ.dr.Aurel Codoban care a vorbit despre poezia filozofică a lui Eminescu. În continuare, a vorbit profesorul univ.dr.Viorel Nistor de la Facultatea de Jurnalism, care a făcut o expunere despre cele 1500 de articole publicate de Eminescu, într-un volum de peste 2000 de pagini. Profesorul a insistat asupra jurnalismului deontologic în interesul public.

           În continuare, tinerii actori din Grupul ”Rondul de noapte “:Vlad Marin, Mocan Cătălin, Daniel Deac, Andreea Jurj și Ioan Moldovan au susținut un recital din poezia eminesciană.

            Ansamblul de balet, format din tinere talente ale școlii “Mario “au  interpretat câteva dansuri clasice pe diferite teme.

            A urmat interesantul expozeu, susținut de Radu Constantinescu, despre ediția Maiorescu, cu poeziile lui Mihai Eminescu. Constantinescu a vorbit și despre Perpessicius care s-a dedicat, începând din 1933, celor 15.000 de pagini ale manuscriselor lui Mihai Eminescu, rezultând ediţia critică a operei poetului (“Opere”, I-VI, 1939-1963). Celor şase volume monumentale le-a anexat un imens material, reprezentând note şi variante, adnotări. Pentru editarea operei poetice eminesciene a primit, în 1954, Premiul de Stat.

            Manifestarea s-a încheiat cu un recital din poezia lui Eminescu, susținut de actorii mai sus amintiți.

                       Al.Florin Țene /  UZPR

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*