default-logo

Prințul Charles expune la Londra acuarele cu peisaje din România

Prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, are o pasiune mai veche – pictura în acuarelă. Fiul cel mare al reginei Elizabeth a II-a expune în prezent la Londra 79 dintre picturile sale, inclusiv peisaje din România, în decorul unei capele renovate din secolul al XIX-lea, relatează CNN.

De aproape 50 de ani, prinţul pictează în aer liber locurile pe care le îndrăgeşte, precum Scoţia şi reşedinţe regale. Aceasta este cea mai importantă expoziţie organizată până în prezent ce grupează picturile realizate de prinţul Charles. Călătoriile sale sunt de asemenea o sursă importantă de inspiraţie şi l-au ajutat să transpună pe pânză diverse peisaje din Elveţia, Tanzania, Franţa, România şi Grecia.

Prinţul Charles a selectat el însuşi acuarelele incluse în această expoziţie, prezentate la Londra până pe 14 februarie şi grupate în funcţie de locurile şi ţările prezentate. Vizitatorii vor putea să admire astfel munţi înzăpeziţi din Ţara Galilor, lanţul muntos Dentelles de Montmirail din regiunea franceză Provence, peisaje de pe Muntele Athos din Grecia, sau imagini din Transilvania. „Pictura necesită concentrarea cea mai intensă şi, în consecinţă, ea reprezintă unul dintre exerciţiile cele mai relaxante şi terapeutice pe care le cunosc. Pictura mă transportă într-o altă dimensiune, care împrospătează anumite părţi ale sufletului, la care alte activităţi nu pot să ajungă”, susține moștenitorul tronului britanic.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*