◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Simona  Dragomir (fostă Bălănescu): „Sunt o norocoasă că am dedicat televiziunii foarte mulți ani din viața mea, așa cum visam de mică”

I.IOAN  VASIU: Ați dedicat televiziunii mulți ani din viața dumneavoastră. Când ați apărut prima dată pe micul ecran?

SIMONA  DRAGOMIR: Da, sunt o norocoasă că mi-am împlinit visul și am dedicat  televiziunii  foarte mulți ani din viața mea, așa cum visam de mică. Totul a început în 1994, la Amerom Canal 38, unde am fost crainică de programe, dar şi realizatorul şi prezentatorul mai multor emisiuni: „DEBUT”, „MAGAZIN TURISTIC”,  „ÎNTÂLNIRI MUZICALE”. În această perioadă, în paralel cu tot ce realizam în televiziune, am fost şi profesor la Catedra de Mecanică Fină, la Palatul Copiilor din Bucureşti.

I.V. : De ce ați ales televiziunea și nu radioul sau presa scrisă/tipărită?

S.D.: În toți acești ani am ales televiziunea, dar nu am exclus restul. De peste opt ani sunt bucuroasă că sunt la Antena 1, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, unde realizez și prezint pastilele de sănătate „Bună dimineața, Sănătate! Cu Simona Dragomir”. În paralel, realizez și prezint „Trăiește sănătos cu Simona”, la radio Itys Bitsy FM și la Hello Sănătate, unde am interviuri LIVE de o oră, în online.

I.V.: Care sunt televiziunile la care ați lucrat în decursul anilor? Ce a fost până la Antena 1?

S.D.: Așa cum am spus, totul a început în 1994, la Canal 38. A urmat relansarea postului şi astfel Amerom Canal 38 a devenit Prima TV. După o specializare în SUA,  la  AccuWeather (cei care fac prognozele meteo pentru toată lumea), am fost la Prima TV timp de trei ani redactor-prezentator  meteo. Apoi timp de cinci ani am fost redactor-prezentator de ştiri la radio Europa FM, în paralel  aveam şi un talk-show în direct la TVR Internaţional, cu telespectatorii români de afară, emisiunea se numea „JOB INTERNAŢIONAL”.

Au urmat alţi cinci ani ca redactor-prezentator de ştiri la Realitatea TV. Eu şi colegul meu de atunci, George Dumitrescu, am prezentat primul jurnal de ştiri la Realitatea TV, noi am deschis, practic, emisia, am avut această onoare. A fost prima televiziune de știri din România! În paralel cu ştirile, la Realitatea TV am realizat şi prezentat câteva emisiuni:„AUDIENŢĂ ÎN DIRECT” (ediţii sociale, dar şi emisiuni de construcţii), emisiunea de turism şi emisiunea medicală: „REALITATEA  MEDICALĂ”. Au urmat apoi șapte ani frumoşi la Antena 2, unde am realizat şi moderat zilnic emisiunea „TRĂIEŞTE SĂNĂTOS”.

I.V. : De la care importanți oameni de televiziune ați reușit să „furați” unele secrete ale acestei profesii?

S.D. : Nu știu dacă ar fi corect să îi numesc pe unii și să îi uit pe alții. Cred că cel mai bine ar fi să le mulțumesc tuturor colegilor, șefilor, patronilor și colaboratorilor cu care am lucrat în toți acești ani. Le mulțumesc invitaților mei speciali, medicilor minunați cu care realizez emisiunile de sănătate. Le mulțumesc celor care se uită și îmi scriu mereu. Vă  mulțumesc din suflet  tuturor, că  mi-ați făcut și îmi faceți viața așa frumoasă!

I.V. : Din punct de vedere profesional, sunteți mulțumită de ceea ce ați realizat până în prezent?

S.D. : Da, sunt mulțumită, împlinită și recunoscătoare pentru tot ce am realizat până acum.

I.V. : Dacă nu ați fi urmat „calea” jurnalismului, ce altă profesie credeți că vi se potrivea?

S.D. Sincer, nu mă văd făcând altceva cu aceeași pasiune cu care îmi realizez emisiunile de sănătate. Altfel, de profesie sunt inginer, am terminat Facultatea de Mecanică  Fină și Aparatură  Biomedicală, din cadrul Institutului  Politehnic București.

I.V.: Ce proiecte aveți în vedere pentru acest an și pentru anii care vor veni?

S.D.: Să fim sănătoși! Dacă ai sănătate și puțin noroc măcar, le ai pe toate! Îmi doresc să am parte în continuare de tot ceea ce am și fac acum, și, de ce nu, să vină  în paralel și alte proiecte, cel puțin  la fel de frumoase cum sunt cele pe care le am acum!

                              Interviu consemnat de Ioan Vasiu /UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *