◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

„Simfonia lalelelor” revine la Pitești

La Pitești, locul unde în fiecare primăvară, de peste patru decenii, are loc cea mai mare expoziție florală din România, revine „Simfonia Lalelelor”.
Astfel, de Florii, în perioada 15-17 aprilie, sub tematica „Bloom of Hope” („Înflorirea speranței”), „Simfonia Lalelelor”, această expoziție dendro-floricolă, renaște speranța unui nou început.
Manifestarea simbol a orașului numit și „orașul lalelelor”  este un mix de manifestări culturale dar și un prilej de întâlnire a horticultorilor din întreaga țară. Festivalul „Simfonia Lalelelor” revine, în acest an, într-o ediție inedită, organizată în mijlocul naturii, în Parcul Lunca Argeșului, unde au fost plantați, pentru bucuria localnicilor și a turiștilor, aproximativ 60 de mii de bulbi de lalea. Vedeta ediției din acest an este laleaua ce poartă numele orașului nostru: Tulipa Pitești!
Spectacolul de culoare și frumusețe generat de sărbătoarea florilor cuprinde manifestări diverse, unele cu tradiție, precum expoziția și târgul de flori, dar și atracții noi, pentru toate vârstele: evenimente culturale – conferințe, lansări de carte etc. – și de divertisment, zonă de food și de picnic, dar și spectacole în aer liber.
Cea de-a 45-a ediție a expoziției dendro-floricole „Simfonia Lalelelor” va pune în valoare măiestria și originalitatea creațiilor artiștilor florali care vor participa la evenimentul organizat în Parcul Lunca Argeșului, timp de trei zile, înainte de sărbătoarea Floriilor.
Tematica expoziției din acest an va fi „Bloom of Hope”, iar, în cadrul acesteia, vizitatorii vor putea admira parcul aranjamente florale, plante ornamentale la ghiveci, material dendro-floricol, accesorii decorative, mobilier urban pentru parcuri şi grădini, literatură de specialitate şi noutăţi în domeniu – și vor avea posibilitatea de a-și achiziționa produse pentru casă şi grădină, din târgul de flori.
Iubitorii de frumos, de artă și horticultură, dar și de mișcare în aer liber și socializare sunt așteptați la cel mai frumos festival pe care Orașul Lalelelor îl oferă piteștenilor și oaspeților din țară și de peste hotare: Simfonia Lalelelor, ediția 45! Pentru că este o sărbătoare a întregului oraș, florile vor putea fi admirate în parcurile și spațiile verzi din toate zonele municipiului, anul acesta fiind plantați aproximativ 160 de mii de bulbi de lalea, alături de alte flori de sezon!
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Pitești și de Consiliul Local Pitești, prin Salpitflor, SPEP, ADP, Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, în parteneriat cu Universitatea din Pitești – Facultatea de Științe, specializările Horticultură și Biologie – și cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Constantin PAŞOL / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *