◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

În parteneriat cu UZPR, Inițiativa Ecologistă Europeană marchează Ziua Pământului printr-o conferință despre dezvoltare durabilă

Anual, la 22 aprilie, se sărbătorește Ziua Pământului, o inițiativă care marchează actul de naștere al mișcării pentru protejarea mediului înconjurător. Născută în 1970, inițiativa a crescut în amploare odată cu agravarea problemelor de mediu, fiind declarată de ONU ca sărbătoare oficială a planetei și expresie comună a dorinței tuturor de a construi un viitor mai curat și mai verde.
În vederea marcării acestei zile în România, Inițiativa Ecologistă Europeană va organiza, în data de 19 aprilie 2022, ora 13,00, o conferință destinată dezvoltării durabile, protejării mediului și conservării naturii. Pornind de la situația României și contextul internațional tensionat din această perspectivă, evenimentul își propune să contureze soluții pentru accelerarea tranziției la un model sustenabil de dezvoltare.
Conferința va avea loc la Camera Deputaților – Comisia de Învățământ și va aduce împreună factori de decizie din mediul guvernamental, non-guvernamental și antreprenorial pentru un schimb de opinii privind schimbările pe care România trebuie să le facă în actualul model de dezvoltare și consum.
În acest sens, experiențele invitaților la nivel local, regional, național și european vor constitui punctul de plecare pentru un demers care să contureze un mix corect de măsuri și politici pe care România trebuie să le aplice pentru a promova atât energia curată și eficiența energetică, cât și o conduită responsabilă în privința protejării naturii.
Conferința se va desfășura pe durata unei zile (marți, 19 aprilie) și va include sesiuni de dezbatere și prezentări. De asemenea, vor fi prevăzute momente de networking care să permită relaționarea informală a participanților cu background diferit (legislativ, executiv – administrație centrală, regională și locală, mediul de afaceri, societatea civilă, mass-media).
Evenimentul va fi transmis live în mediul online și va fi reflectat de partenerii evenimentului din media scrisă și audio/vizuală.
Organizatorul evenimentului este Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană care, din 2013, încurajează iniţiativele vizând protejarea mediului în România prin organizarea de evenimente și campanii tematice. Este organizatoarea celui mai mare festival de film ecologist din România – ECOFEST (aflat la a XII-a ediție, în anul 2022) și a celui mai amplu demers de educație non-formală în domeniul mediului (Zona liberă de indiferență, la care au participat de-a lungul timpului peste 10.000 de elevi) din România.
AIEE organizează evenimentul în parteneriat cu MovingFrame și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *