◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Roland Garros 2021 | Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros!

Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit fantastic de la 0-2 la seturi în fața lui Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea lui titlu la Paris, al 19-lea al carierei.

Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit fantastic de la 0-2 la seturi în finala cu Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, al 19-lea al carierei. Liderul mondial din ATP a câștigat finala cu Stefanos Tsitsipas, scor (6) 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat patru ore și 12 minute de joc.

Astfel, „blestemul Rafael Nadal” se oprește la Roland Garros! Niciunul dintre cei doi jucători care au reușit să-l învingă pe iberic la Paris nu au reușit până acum să câștige și trofeul – Soderling (a pierdut finala cu Federer în 2009), Djokovic (a pierdut finala cu Wawrinka în 2015). Azi, acest „blestem” a fost rupt de marele campion sârb. În plus, Nole este singurul tenismen din Era Open care are cel puțin câte două titluri la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.

n primul set s-a mers cu serviciul până la scorul de 5-5. Atunci, Nole a obținut primul break al meciului și a făcut 6-5, obținând șansa de a servi pentru set, însă sârbul nu a profitat de șansă, iar Stefanos Tsitsipas a obținut rebreak-ul, trimițând setul în tie-break. Acolo, cu soarele în față, Djokovic a fost condus cu 5-2, dar a revenit cumva și a egalat la 5. Deși a avut minge de set la 6-5, sârbul nu a putut profita pe serviciul adversarului, iar Tsitsipas a fost mai lucid, încheind manșa inaugurală cu 8-7, după o oră și 10 minute de joc.
 
În setul al doilea, Stefanos Tsitsipas parcă a prins aripi după acel set inaugural câștigat la tie-break. Grecul a obținut break-ul încă din debutul setului secund, iar Novak Djokovic nu a fost capabil să atace serviciul adversarului său în niciun moment, Nole neavând niciun punct de break disponibil. Până la urmă, Djokovic și-a mai cedat setul o dată la 2-4, scorul trasnformându-se în 2-5 pentru grec. Tsitsipas nu a ezitat nicio clipă și a încheiat setul secund cu un game aproape perfect de serviciu.
În setul al treilea, un singur break a făcut diferența în favoarea lui Novak Djokovic. Ceea ce ar fi putut fi ultimul set al finalei a fost adjudecat cu destul de multă autoritate de Nole, chiar dacă Tsitsipas nu a scăzut foarte mult nivelul de joc. Totuși, diferența calității jocului s-a simțit cu adevărat la sârb, care a schimbat tactica de joc și a devenit mult mai eficient pe propriul serviciu.
Înaintea setului al patrulea, Stefanos Tsitsipas a cerut pauză de toaletă și intervenția medicilor pe teren. Totuși, Novak Djokovic nu a fost nicio clipă distras de la planul de joc adaptat pe jocul fabulos al lui Tsitsipas din primele două seturi. Sârbul a dictat ritmul și s-a impus în setul 4 cedând doar două game-uri, reușind astfel să trimită meciul în decisiv. Acolo, Nole a avut nevoie de doar un break pentru a încheia meciul.
Pentru a ajunge în ultimul act la Roland Garros, Novak Djokovic a trecut de Tennys Sandgren, Pablo Cuevas, Ricardas Berankis, Lorenzo Musetti, Matteo Berrettini și Rafael Nadal. Nole a cedat patru seturi până în ultimul act (2 cu Musetti, 1 cu Berrettini și 1 cu Nadal). De partea cealaltă, Tsitsipas i-a învins la Paris pe Jeremy Chardy, Pedro Martinez, John Isner, Pablo Carreno-Busta, Daniil Medvedev și Alexander Zverev. Grecul a cedat trei seturi în drum spre finală (1 cu Isner și 2 cu Zverev).
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *