◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Mii de cabine telefonice rurale, încă de folos în Marea Britanie

Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din Marea Britanie, Ofcom, a anunțat că va opri British Telecom (BT) să închidă cutii telefonice în zonele cu semnale mobile slabe, dacă acestea sunt necesare comunităților locale. Ofcom estimează că există cel puțin 1.400 de cutii telefonice în zone fără o bună acoperire mobilă, relatează BBC.
Nu este clar câte cutii telefonice vor fi protejate din alte motive. Ofcom a spus că va proteja, de asemenea, cutiile în zonele cu frecvență mare de accidente sau sinucideri, sau unde se fac apeluri către servicii precum Childline – 25.000 de apeluri au fost efectuate către Childline până în mai 2020.
Între timp, casetele telefonice au fost folosite pentru a efectua aproape 150.000 de apeluri către serviciile de urgență, în aceeași perioadă.
O cutie telefonică va fi salvată dacă îndeplinește unul dintre următoarele criterii: este situată într-o zonă care nu este acoperită de toate cele patru rețele mobile; este situată într-o zonă cu multe accidente sau sinucideri; au fost efectuate peste 52 de apeluri de la acesta în ultimele 12 luni;
oferă un serviciu vital, cum ar fi pentru a efectua apeluri către Childline.
În ultimii câțiva ani, BT a scos din funcțiune telefoanele publice nefolosite.
Zonele locale au avut opțiunea de a le cumpăra pentru 1 liră sterlină și de a le folosi în alte scopuri.
Ofcom a spus că peste 6.000 de foste cutii telefonice au fost vândute și adaptate în alte moduri – cum ar fi în biblioteci locale sau defibrilatoare. Selina Chadha, directorul de conectivitate al Ofcom, a declarat că aceste cabine „pot servi în continuare ca o linie de salvare vitală – poate pentru a apela o linie de asistență sau serviciile de urgență – atunci când nu sunt disponibile alte opțiuni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *