◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

SUA anunță măsuri de protejare cibernetică, fizică, juridică și economică a jurnaliștilor

În deschiderea celui de-al IX-lea Summit al Americilor, derulat recent, o mare parte a discuției a abordat siguranța jurnaliștilor din emisfera vestică. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a fost un vorbitor principal la eveniment, care a fost sponsorizat de Școala de Jurnalism și Comunicare de Masă Walter Cronkite de la Arizona State University și Institutul Equis, în parteneriat cu Departamentul de Stat.
În prezența a zeci de jurnalişti şi lideri din industria media din toată emisfera vestică, Blinken a punctat unele dintre măsurile pe care intenționează să le implementeze autoritățile centrale americane în contextul actual, extrem de complicat pentru mass-media. „Suntem recunoscători pentru munca crucială pe care o fac jurnaliștii în fiecare zi. Astăzi, Statele Unite lansează primul hub al Rețelei de comunicații digitale a Americilor. Rețeaua nonprofit lucrează pentru a consolida jurnalismul – derulează programe de schimb pentru jurnaliști și pentru ceilalți care lucrează în comunicații, astfel încât aceștia să poată folosi abilitățile în țările lor de origine. Sunt în curs de desfășurare mai multe eforturi pentru a proteja jurnaliștii, mai ales în mass-media independente, unde resursele pot să nu fie aceleași ca pentru organizațiile mass-media majore. Va fi abordat totul, inclusiv instrumentele potrivite pentru securitatea lor cibernetică, pentru cea fizică, juridică și economică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *