◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Strategia SUA pentru blocarea cenzurii din Venezuela

  • Jurnaliști și medici arestați de regimul Nicolas Maduro

    Newspapers on the computer keyboard close up

   SUA pregătesc o campanie de radio și internet în Venezuela pentru a bloca cenzura impusă de regimul Maduro. Trimisul special al  SUA pentru Venezuela,  Elliott Abrams  a dezvăluit că guvernul Trump  elaborează un plan  de comunicare ofensivă cu scopul de a obține o mare audiență în rândul venezuelenilor. El a avertizat că dictatura nu numai că îi reduce la tăcere  pe jurnaliști, dar și pe toți  cei care îndrăznesc să povestească ce se întâmplă în Venezuela. Elliott Abrams a dezvăluit că Washingtonul lucrează la diverse strategii pentru a bloca cenzura impusă de regimul Nicolás Maduro. 

    Aceste strategii prevăd  folosirea mass- media, precum radio și accesul la internet, prin anumite aplicații care pot eluda filtrele care împiedica accesul publicului venezuelan la fluxul de informații.

Căutăm modalități de a garanta accesul la internet în Venezuela și lucrăm  pentru aceasta. Chiar și în această lume nouă, radioul rămâne important. Să ne gândim mai mult la radio. Trebuie să ne asigurăm că ceea ce facem va avea o  mare audiență în Venezuela”, a spus diplomatul Elliott Abrams, în cadrul unei conferințe online  organizată de Hudson Institute.

 Funcționarul lui Trump a atras atenția asupra modului în care regimul venezuelean a închis nu doar jurnaliștii, ci și pe  medicii care au îndrăznit să vorbească public despre ce se întâmplă în Venezuela.

În practică, Washingtonul a devenit unul dintre principalii apărători ai opoziției venezuelene față de regimul Maduro. 

Sursa:  Infobae  / Argentina                                                       

  Elena Chiriță / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *