default-logo

Antrenamente obligatorii de rezistență în fața stresului pentru viitorii jurnaliști din Marea Britanie

Consiliul Naţional pentru Formarea Jurnaliştilor (NCTJ), cea mai importantă organizaţie de formare în jurnalism din Marea Britanie, ale cărei calificative și diplome sunt cerințe de angajare pentru jurnaliștii stagiari, va organiza cursuri de reziliență, menite să îi ajute pe viitorii jurnaliști să facă față stresului muncii în domeniu, relatează journalism.co.uk
NCTJ și-a actualizat standardele de performanță, ceea ce înseamnă că furnizorii de formare (cum ar fi universitățile) trebuie să ofere training de reziliență tuturor studenților la cursurile sale acreditate. Acest lucru va fi revizuit anual, cu dovezi de instruire furnizate de furnizori.
„Am defini reziliența ca fiind sprijinul și echiparea adecvată a studenților pentru a acoperi subiecte sau scenarii care le pot provoca suferință sau angoasă. Instruirea ar trebui să le permită studenților să aibă grijă de propria lor bunăstare, în special atunci când se confruntă cu critici publice, abuzuri online și acoperă subiecte dificile din punct de vedere emoțional. În mod natural, studenții vor avea nevoie de sprijinul și îndrumarea editorilor și a colegilor atunci când intră în industrie, dar dorim să se simtă pregătiți să acopere subiecte care stârnesc emoție și să nu se sfiiască de ele”, explică Rachel Manby, șefa de acordare a premiilor NCTJ.
NCTJ a confirmat că furnizorii de formare au libertatea de a oferi această instruire în orice mod, inclusiv prin conținutul, livrarea și orarul din cadrul structurii de curs. Diploma NCTJ în Jurnalism va fi actualizată pentru a utiliza scenarii bazate pe evenimente din viața reală și poate aborda subiecte care pot fi supărătoare.
Formarea pentru rezistență nu este evaluată în mod oficial în cadrul calificării diplomei. Dar programul de studii pentru jurnalism esențial, unul dintre modulele obligatorii din diplomă, include o secțiune neexaminată de sănătate și siguranță. Acest subiect solicită furnizorilor de formare să se asigure că toți candidații sunt pregătiți să facă față unor evenimente care pot fi periculoase sau supărătoare, cum ar fi acoperirea unei povești în care un membru al publicului a fost grav rănit.
Sesiunile de formare sunt un anunț binevenit pentru industria de știri și sunt cel mai recent exemplu de conversație în creștere despre reziliența în jurnalism. John Crowley, un jurnalist veteran și co-fondator al Headlines Network, organizație care oferă instruire în domeniul sănătății mintale în jurnalism, consider că „există multă presiune asupra jurnaliştilor mai tineri care intră în profesie, unde se confruntă cu presiune pentru a performa, pentru a face ore suplimentare și pentru a depăși ceea ce este acceptabil. Industria a fost întotdeauna așa, dar a existat un punct orb în ceea ce privește cerințele la adresa jurnaliștilor. Dacă nu există sprijin sau dacă jurnaliștilor nu li se acordă avertismentul corespunzător despre cât de greu poate fi, asta poate avea un efect real asupra oamenilor”.
Pe lângă componenta de reziliență, a fost lansat și un nou curs de siguranță în jurnalism, în cadrul Academiei de competențe în jurnalism a NCTJ. Acesta este conceput pentru orice jurnalist actual sau potențial care ar dori să câștige mai multe abilități și sprijin pentru a rămâne în siguranță în diferite contexte. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*