default-logo

Dilema FRF: meciurile cu echipa Kosovo, a cărei independență România n-o recunoaște

Naționala de fotbal a României este în grupă cu Kosovo, dar România, alături de alte câteva state, nu recunoaște independența provinciei care s-a desprins de Serbia. Pe fondul îngrijorărilor exprimate după ce țara a fost programată de organul de conducere al fotbalului european UEFA să joace împotriva echipei din Kosovo, oficialii fotbalului de la Pristina au promis că îi vor primi pe români ca pe orice altă echipă vizitatoare, relatează BalkanInsight.
„Vom întâmpina România pe stadionul Fadil Vokrri ca pe orice alt rival și ne așteptăm ca și formația română să facă același lucru. Fotbalul unește oamenii și țările și acesta este motto-ul UEFA în sine”, susține Federația de Fotbal din Kosovo (FFK).
Tragerea la sorți a calificărilor la Euro 2024, care a avut loc la Frankfurt, Germania, a plasat Kosovo în Grupa I, cu Elveția, Israel, România, Belarus și Andorra. Echipele naționale ale Kosovo și ale României urmează să se întâlnească la Pristina, pe 16 iunie anul viitor, și apoi în România, pe 12 septembrie 2023.
A doua zi după tragerea la sorți, site-ul GSP a citat Federația Română de Fotbal afirmând că „va discuta problema cu guvernul de la București”: „Având în vedere faptul că România și Kosovo au fost extrase în aceeași grupă pentru calificările la Euro 2024 și ținând cont de situația geopolitică, FRF va purta un dialog cu guvernul României, pentru a afla condițiile pentru meciurile la care naționala noastră echipa va întâlni Kosovo”, a declarat Federația, într-un comunicat.
Kosovo este membru al organelor de conducere ale fotbalului UEFA și FIFA din 2016, dar acest lucru nu a pus capăt problemelor sale care decurg din anumite probleme politice. FFK și-a exprimat revolta în urma unor rapoarte conform cărora Spania nu va permite afișarea drapelului
Alte state care nu recunosc independența Kosovo, Grecia și Cipru, nu au manifestat nicio problemă în acest sens. (redacția UZPR)
Foto: gsp.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*