default-logo

Papa elogiază misiunea jurnalismului, în contextul dezvăluirii scandalurilor din Biserica Catolică

Papa Francisc le-a mulţumit jurnaliştilor pentru că au contribuit la dezvăluirea scandalurilor de abuz sexual pe care Biserica Romano Catolică a încercat iniţial să le acopere, relatează Reuters.
Suveranul pontif a elogiat ceea ce a numit „misiunea jurnalismului” şi a spus că este vital pentru reporteri să iasă din redacţiile lor şi să descopere ce se întâmplă în lumea exterioară pentru a putea contracara dezinformarea întâlnită adesea în mediul online. „Vă mulţumesc pentru ceea ce ne spuneţi despre ceea ce este greşit în Biserică, pentru că ne ajutaţi să nu trecem lucrurile sub tăcere şi pentru că aţi dat o voce victimelor abuzurilor”, a spus Papa.
Șeful Biseriii Catolice a făcut aceste afirmaţii la o ceremonie de omagiere a doi corespondenţi veterani – Philip Pullella de la Reuters şi Valentina Alazraki de la Noticieros Televisa din Mexic – pentru lunga lor carieră profesională, în care au relatat despre Vatican.
Un prim scandal de abuz sexual a ajuns pe primele pagini ale ziarelor în 2002, când cotidianul american The Boston Globe a scris o serie de articole care expuneau un tipar de abuz al minorilor de către clerici şi o cultură larg răspândită de tăinuire în cadrul bisericii. De atunci, scandalurile au zguduit biserica în nenumărate ţări, cel mai recent în Franţa, unde o investigaţie majoră a descoperit recent că clerici francezi au abuzat peste 200.000 de copii în ultimii 70 de ani.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*