◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Ana Bogdan s-a calificat în finala turneului de la Dubai

Ana Bogdan a învins-o pe Greet Minnen cu 4-6, 6-3, 6-2 în semifinalele turneului ITF de la Dubai și a acces în ultimul act al competiției. Românca reușește cea mai bună performanță a carierei, în competiția care se desfășoară săptămâna aceasta în Emiratele Arabe.

Ana Bogdan (nr. 121 WTA) a câștigat în fața belgienei, după o luptă aprigă care a durat 2 ore și 6 minute. Greet Minnen (nr. 122 WTA) s-a impus în primul set, după ce la scorul de 4-4, a obținut două ghemuri consecutive.

În manșa a doua, Bogdan a condus cu 3-0, iar până la finalul setului nu a mai cedat inițiativa, impunându-se cu 6-3, trimițând partida în decisiv. Aici, românca a avut un joc solid, câștigând cu 6-2.

Această victorie a propulsat-o pe Ana în finala turneului ITF W100+H, ”Al Habtoor Tennis Challenge”, cu premii în valoare de 100.000 de dolari, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță din cariera sa. A obținut 90 de puncte în clasamentul WTA (care o vor ajuta să urce, săptămâna viitoare, pe locul 110 în topul mondial) și un bonus financiar de 8.107 dolari.

În finala de la Dubai, Ana Bogdan o va întâlni pe Daria Snigur (Ucraina, nr. 328, jucătoare venită din calificări), care a reușit o mare surpriză în semifinale, unde a învins-o pe principala favorită, Kristina Mladenovic (Franța, nr. 38 WTA), cu 6-3, 7-6.

Finala, care se va disputa duminică, va fi prima dispută dintre cele două tenismene în circuitul mondial. Ana, în vârstă de 27 de ani, a jucat în anul 2019 la toate cele 4 turnee de Grand Slam, unde a obținut următoarele rezultate: Australian Open – turul 1, Roland Garros – turul 2, calificări, Wimbledon – turul 1, US Open – turul 2.

De remarcat faptul că Ana Bogdan a început noul sezon destul de devreme, câștigând turneul ITF W25 de la St. Etienne (Franța), în noiembrie (acumulând 50 de puncte), după victoria contra lui Oceane Dodin (nr. 192 WTA).

În acest moment, românca se situează pe locul 5 în clasamentul WTA Race Live, cu 140 de puncte, top care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor de la Shenzen 2020.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *