◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 10-a din 2019 (4-10 martie)

1. CCR respinge sesizarea prezidențială pe Buget
2. Kovesi – un nou dosar de corupție
3. În ciuda protestelor procurorilor OUG 7 intră în vigoare
4. Moțiunea anti-Toader nu trece din lipsă de cvorum
5. Finanțele publică proiectul – exploziv – al Fondului Suveran

1. CCR respinge sesizarea prezidențială pe Buget

Iohannis a făcut KO Guvernul. Contrar speranțelor lui Dăncilă and Colegii, Bugetul 2019, și așa întârziat, nu a trecut de barajul de la Cotroceni. Președintele l-a blocat sesizând Curtea Constituțională.
Lovitură de teatru: Curtea Constituțională a decis că bugetul Guvernului este constituțional, spre stupefacția președintelui care era convins (de către consilierii săi) de contrariu.
Supărat pe judecătorii Curții, Iohannis și-a trimis un consilier care să avertizeze nația că din bugetul adoptat de guvern nu se va putea să se plătească pensiile. Sâc!

2. Kovesi – un nou dosar de corupție

Tot mai presată de de evenimentele de la București „celula de criză” de la Bruxelles face eforturi disperate să o „extragă” pe Codruța. Echipa de babe democrate și populare de la Parlamentul din Bruxelles, aflată sub comanda Monicăi Macovei, a făcut toate presiunile posibile pentru ca fosta anticoruptă (acuzată de corupție!) să fie nominalizată pentru funcția de europrocuror înainte de termen. SIIJ precizează că „efectuarea în continuare a urmăririi penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală”.

3. În ciuda protestelor procurorilor OUG 7 intră în vigoare

Ministerul Justiției a pus în discuție publică Ordonanța 7. Și ce de mai discuții! CSM-ul a avizat-o, dar negativ și nu pe articole, ci în totalitate. Avizul său este însă doar consultativ. #rezistența din justiție, sub comanda lui Danileț, a făcut o delegație care se va duce la Bruxelles ca să denunțe la Înalta Poartă abuzurile din Ordonanța 7.

4. Moțiunea anti-Toader nu trece din lipsă de cvorum

La Parlament o moțiune anti-Toader, inițiată de aceiași ghinioniști de liberali, a fost suspendată, din lipsă de cvorum. Iar ministrul a putut să se laude, la autoevaluare, cu realizările sale din mandat, între care Perla Coroanei este reprezentată de revocarea Codruței. Dacă îi ține și cu Lazăr se poate considera fruntaș pe ramură!

5. Finanțele publică proiectul – exploziv – al Fondului Suveran

Ministerul Finanţelor Publice a publicat vineri lista celor 28 de companii care vor face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).
Participaţiile statului la aceste companii , printre care: OMV Petrom, Romgaz, Hidroelectrica, Electrica sau Imprimeria SA vor intra în Fondul Suveran.

Ando/ Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *