◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Simona Halep va avea aproape sigur antrenor la Miami. Cine îi va fi alături

Simona Halep ar putea avea antrenor la Miami, turneu care va fi în direct pe Digi Sport (18-31 martie). Din câte se pare, Daniel Dobre, care face parte din staff-ul Federaţiei Române de Tenis, o va ghida pe sportiva noastră pentru o perioadă. Nu va fi, foarte probabil, o colaborare pe termen lung, tehnicianul urmând să o ajute în perioada de tranziţie, până îşi găseşte un tehnician cu „normă întreagă”.

Prezentă la Indian Wells, acolo unde s-a calificat în optimi (o va întâlni în noaptea de marţi spre miercuri pe Martketa Vondousova, în direct la Digi Sport), Halep a vorbit despre necesitatea unui antrenor. Deşi anterior spusese că are nevoie de puţină libertate, numărul doi mondial pare să fi înţeles că la acest nivel nu poate merge pe cont propriu. S-a vorbit despre posibilitatea cooptării lui Bajin, fostul antrenor al lui Naomi Osaka, dar în acest moment nu există contacte clare între părţi.

Îmi caut un antrenor, dar în acest moment nu e vorba de nimic concret. Nu am niciun nume pe listă. E o provocare, dar nu e uşor, trebuie să admit. Mă voi decide. Sunt sigură că după această perioadă, îmi voi îmbunătăţi anumite aspecte„, a afirmat Simona Halep.

Daniel Dobre, antrenor provizoriu

În acest context, Simona pare să se fi decis să apeleze, pentru moment, la un cunoscut. Este vorba de Daniel Dobre, care a mai antrenat-o şi în trecut, ultima oară în 2017. Acesta o cunoaşte foarte bine, ştie cum să o tempereze şi ce sfaturi să îi dea, astfel că prezenţa lui alături nu poate fi decât benefică. Cel mai probabil nu va fi vorba de o colaborare pe termen lung, dar campioana noastră vrea să pregătească foarte bine sezonul de zgură şi semifinala de Fed Cup, contra Franţei. Astfel, e nevoie de ajutor, iar Daniel Dobre pare persoana ideală să o ghideze pe termen scurt, până îşi găseşte un tehnician „cu normă întreagă”.

A antrenat-o în paralel cu Darren Cahill

Finalul Wimbledonului 2017 a coincis cu o decizie neaşteptată luată de campioana din Constanţa. Simona a decis să înceteze colaborarea cu Dobre, fostul antrenor al Alexandrei Dulgheru. Acesta o însoţea pe Halep la turneele la care nu putea participa australianul Darren Cahill.

Cum australianul e prezent la toate competiţiile importante, Simona a considerat probabil că la turneele mici pe care le are în calendar nu e necesar să fie consiliată.

Dobre a declarat că nu a fost deranjat de decizia Simonei şi a rămas în relaţii foarte bune cu aceasta. Dobre a mers ulterior la Federaţia Română de Tenis, dar acum e pregătit să se întoarcă, provizoriu, lângă Simo.

Simona mi-a spus că nu are nevoie în perioada următoare de mine. Sunt o persoană căreia nu-i place să stea şi am început o colaborare cu Federaţia pe partea tehnică. Lucrăm pe partea de performanţă, încercăm să preluăm din experienţa ITF. Mă bucur că joacă bine şi sper ca şi eu să fi avut o parte mică în dezvoltarea pe care a avut-o„, spunea Dobre, în 2017, într-un interviu pentru Treizecizero.ro.

În ultimii ani Simona şi-a făcut un renume din faptul că nu a avut foarte multă răbdare cu cei care au pregătit-o. Românca e în continuare jucătoarea din Top 10 care a schimbat cei mai mulţi antrenori în ultimele trei sezoane: din 2013, anul în care a început ascensiunea în circuitul WTA, constănţeanca a avut 7 antrenori, lucru care nu s-a mai întâmplat cu nicio altă jucătoare din fruntea clasamentului. Aici nu punem la socoteală perioada de probă cu Van Cleemput, care s-a terminat imediat după Doha, cei doi nefiind pe aceeaşi lungime de undă.

Simona Halep – Marketa Vondrousova, în optimi la Indian Wells, va fi marţi la Digi Sport. Organizatorii vor anunţa abia în această noapte ora de start a disputei.

digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *