◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Record pentru o jucătoare de tenis din România. A intrat în topul all-time al celor mai medaliaţi sportivi din istorie

O sportivă din țara noastră a bătut toate recordurile din lume în acest sport care este ignorat total, atât de autorități, cât și de public.

Jucătoarea româncă Adina Diaconu a câștigat medalia de aur în proba de simplu a Campionatelor Europene de tenis de masă Under 21 de la Gondomar (Portugalia).Pentru Adina Diaconu este a 13-a medalie de aur din carieră la nivel juvenil. Ea îl egalează astfel pe belarusul Vladimir Samsonov în topul all-time al celor mai medaliaţi sportivi din istorie la nivel de cadeţi, juniori şi tineret. România a mai obţinut alte două medalii de bronz la Europenele Under 21, prin Rareş Şipoş şi Tania Plăian în probele de simplu.Adina Diaconu s-a născut pe 14 octombrie 1999 în Slatina, oraş care a dat şi alţi sportivi precum Monica Niculescu (tenis), Claudiu Niculescu, Ionel Dănciulescu, Iulian Filipescu (fotbal).

Prima dată a intrat într-o sală de tenis de masă la vârsta de cinci ani şi a rămas fascinată de acest sport. După cinci ani de concursuri şi antrenamente, Adina devenea campioană naţională pentru prima dată. La vârsta de 13 ani avea prima medalie de aur la Campionatele Europene. Până în prezent a câştigat mai  mult de 200 de medalii. Adina le-a pierdut numărul, însă tatăl său le ţine evidenţa în scris, iar drept dovadă stau vitrinele de acasă pline cu trofee. Pentru a deveni cea mai bună jucătoare de tenis de masă din lume, Adina se antrenează de două ori pe zi în jur de patru-cinci ore.

Deşi mulţi spun că este greu să împaci sportul de performanţă cu şcoală, nu este şi cazul tinerei jucătoare. La examenul de la finalul clasei a VIII-a Adina a  avut 10 la matematică şi 9,10 la limba română“.  Materiile mele preferate ale tinerei campioane sunt engleza, matematica şi fizica, iar cele care îi dau mari bătăi de cap sunt chimia şi istoria.Adina a început tenisul de masă cu profesoara Felicia Coneschi, iar în prezent aceasta face parte alături de profesorul emerit Petre Arnăutu şi de Andreea şi Mihaela Dospina din echipa campioanei.

Anul 2014 a fost cel mai bun de până acum, la campionatul european câştigând toate cele patru medalii de aur: individual, dublu, dublu-mixt şi pe echipe, fiind şi cel în care a fost desemnată să poarte drapelul României în deschiderea Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Nanjing (China).Adina Diaconu face parte din lotul naţional de senioare alături de Elizabeta Samara şi Daniela Monteiro Dodean, aceasta din urmă una dintre jucătoarele ei favorite.  Dacă nu ar fi jucat tenis de masă, Adina ar fi vrut să înveţe foarte mult la matematică, materia ei preferată. Visul ei este să devină un component de bază în lotul de senioare, să prindă un contract în străinătate, iar când se va retrage să devină antrenoare.

capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *