◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Simona Halep pierde în optimi la Indian Wells și va coborî de pe locul 2 WTA

Simona Halep a fost învinsă de Marketa Vondrousova, în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, cu scorul de 2-6, 6-3, 2-6. Cehoaica, în vârstă de 19 ani, a făcut surpriza, reușind victoria carierei, după o oră și 40 de minute.

Românca nu a intrat bine în meci și în primul set nu și-a putut câștiga niciunul dintre cele 4 ghemuri de serviciu, astfel că adversara a profitat din plin și a câștigat cu 6-2. În schimb, în runda a doua, Halep a fost mult mai concentrată și s-a impus, fără probleme, cu 6-3.

În decisiv, deși Simona a început bine, reușind break-ul încă din start, ea a repetat istoria de la începutul partidei, pierzând de 4 ori pe propriul serviciu. Astfel, că Vondrousova (nr. 61 WTA) s-a impus cu un sec 6-2, obținând prima victorie din carieră în fața unei jucătoare din top 10 WTA.

Halep nu a prins o zi fastă la Indian Wells, după succesele din tururile anterioare,  când le-a învins pe Barbora Strycova (Cehia, nr. 50 WTA) și Kateryna Kozlova (Ucraina, nr. 117 WTA). Ca urmare a acestei înfrângeri, românca va coborî cel puțin o poziție de săptămâna viitoare de pe locul 2 în clasamentul mondial, ea fiind întrecută în prezent de Petra Kvitova (Cehia, nr. 3 WTA).

Simona ar putea ajunge chiar și pe locul 5 WTA, în funcție de rezultatele pe care le vor obține Karolina Pliskova (Cehia, nr. 5 WTA), Elina Svitolina (Ucraina, nr. 6) și Angelique Kerber (Germania, nr. 8 WTA) la Indian Wells, jucătoare calificate în sferturi de finală.

Pentru româncă urmează turneul de la Miami, o competiție din categoria Premier Mandatory, care se va desfășura în perioada 18 – 31 martie. Halep are de apărat doar 65 de puncte, ea fiind eliminată în turul 3 anul trecut.

În acest moment, jucătoarea noastră se află pe locul 8 în clasamentul WTA Race Live, pentru calificarea la Turneul Campioanelor de la Shenzen, competiție care va avea loc între 21 și 28 octombrie.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *