Un PAS URIAȘ pentru OMENIRE

NASA a LANSAT o navă spațială care va ajunge pe MARTE. Ce urmăresc OAMENII DE STIINȚĂ AMERICANI
NASA a lansat sâmbătă o navă spațială care are ca destinație finală planeta Marte. Oamenii de știință vor să afle mai multe detalii despre planetă, întrucât și-ar dori să trimită și oameni cât mai repede.

NASA a lansat, sâmbătă, cea mai nouă navă spaţială a sa către Marte, InSight, creată pentru a ajunge pe suprafaţa planetei roşii în vederea obţinerii de date despre condiţiile de pe planeta roşie, dar şi despre cum s-au format planetele telurice, scrie AFP.com.

Nava spaţială a fost programată să fie lansată cu o rachetă Atlas V la 11.05 GMT (14.05 ora României) de la Vandenberg Air Force Base din California.

Proiectul în valoare de 993 de milioane de dolari are scopul de a extinde cunoaşterea condiţiilor de pe Marte, aceste date fiind necesare în vederea trimiterii unor exploratori acolo, precum şi de a dezvălui cum s-au format planetele telurice (ca Pământul) s-au format cu miliarde de ani în urmă.

„Scopul acestei misiuni este acela de a înţelege sistemul solar din faza incipientă. Cum se formează planetele telurice”, a spus cercetătorul Bruce Banerdt, joi, potrivit TheNYTimes.

Numele navei, InSight, este o abreviere de la Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport (Explorarea din interior prin intermediul unor investigaţii ale seismelor, geodeziei şi transportului de căldură).

Jim Green, cercetător şef la NASA, a spus că experţii ştiu deja că pe Marte se produc seisme, avalanşe şi căderi de meteoriţi.

„Dar cât de predispusă la seisme este Marte? Aceasta este o informaţie extrem de importantă pe care trebuie să o obţinem ca exploratori ai planetei Marte”, a spus Green.

Instrumentul-cheie aflat la bordul navei InSight este un seismometru realizat de Agenţia Spaţială din Franţa.

evz.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.