default-logo

Antena 3 s-a plâns la CNA că protestatarii agresează reporteri

Solicitarea postului a scindat forul: „Ce facem? Ne linşăm între noi?“

Reprezentanţii postului Antena 3 cer ajutorul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), plângându-se că reporterii le sunt agresaţi fizic şi verbal de protestatari. Cererea a stârnit dezbateri aprinse între membrii forului, iar în final s-a luat totuşi o decizie.

Paginademedia.ro citează o scrisoare pusă pe masa CNA de Antena 3, care solicită intervenţia forului pentru a stopa agresiunile suferite de reporteri când acoperă protestele. Reprezentanţii postului de ştiri susţin că au existat „repetate acte de agresiune verbală şi fizică prin care s-a încercat intimidarea şi împiedicarea unor echipe de jurnalişti ai Antenei 3 să îşi exercite meseria“ şi cer CNA „sprijin pentru exercitarea liberă şi corectă a profesiei de jurnalist în situaţii şi locuri publice“.
În scrisoarea Antenei 3 se menţionează şi două cazuri în care „câţiva membri ai mişcării Rezist şi ai unor pseudo organizaţii civice au perturbat transmisiile live, de pe spaţiul public ale jurnaliştilor aflaţi pe teren“.
Adrian Ursu, director editorial al postului Antena 3, a fost prezent în şedinţa CNA din 14 martie şi a precizat că astfel de incidente sunt tot mai dese. „Jurnaliştii sunt împiedicaţi să-şi desfăşoare corect activitatea de persoane turbulente care au atitudine agresivă, care folosesc un limbaj trivial şi care încearcă să împiedice relatarea unor evenimente de interes public. Am avut, în ultima vreme, patru astfel de incidente, unele dintre ele au devenit chiar subiect de mândrie pentru cei care le-au produs“, a spus Ursu citat de Paginademedia.ro.
Solicitarea Antenei 3 a stârnit dezbateri în contradictoriu între membrii CNA. La finalul discuţiei, după mai multe atacuri voalate între membri, Monica Gubernat, vicepreşedintele interimar al Consiliului, a decis că se va face o scrisoare către Jandarmerie.
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.