◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 11-a din 2019 (11-17 martie)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. #și eu – primul protest în interes național!

2. Promulgarea – tardivă – a bugetului

3. Summit promoțional al PPE la București

4. Doctorul HC Timmermans ne mai pune odată diagnosticul

5. Dragnea iese la bătaie: „leneșul de la Cotroceni”

1. #și eu – primul protest în interes național! Ideea unui antreprenor moldovean cu „metrul de autostradă” a prins și s-a transformat într-un protest amplu la care au aderat pe lângă cetățeni de bună credință și o serie de politicieni interesați. Pentru cei sătui de proteste în sprijinul libertății procurorilor de a comite ce abuzuri doresc, este o prima ocazie de a manifesta pentru ceva concret înscris în aria interesului național. Că a aderat chiar Orban, este cu atât mai important cu cât el a fost unul dintre miniștrii Transporturilor în mandatele cărora nu sa făcut nici un metru de autostradă. Reacția ofuscată a lui Dragnea care s-a simțit vizat probabil, a fost excesivă, căci responsabilitatea apasă pe umerii tuturor guvernelor, de la Năstase încoace.

2. Promulgarea – tardivă – a bugetului Cu tupeul devenit caracteristic, Iohannis aruncă vina întârzierii bugetului exclusiv pe cei de la guvernare. El nu a mâncat usturoi și a fost de bună credință. A respins bugetul crezând sincer că guvernul se va rușina și va face modificările cerute de el – inclusiv la alocația SRI. Nici prin cap nu i-a trecut că îi va fi returnat intact și că se va afla în imposibilitatea de a oferi o alinare bieților pensionari amenințați să nu se mai găsească bani pentru ei în buget. Dacă ar fi știut cum merg lucrurile, desigur că nu s-ar mai fi obosit să-l citească, să-l adnoteze și să recomande îmbunătățirile cuvenite. Alegându-se până la urmă cu rușinea unui buget imperfect.

3. Summit promoțional al PPE la București Summitul PPE de la București a avut rolul de a da o gură de oxigen european lui Iohannis și partidului său condus de devotatul Orban care, conform unor sondaje recente despre care știe doar el, vede PNL-ul pe primul loc în urcare, în timp ce PSD „se duce în cap”. Oficiali populari prezenți la Summit nu au făcut economie de acuzații la adresa guvernării pe care au catalogat-o drept catastrofală, spre satisfacția președintelui României.

4. Doctorul HC Timmermans ne mai pune odată diagnosticul Săptămâna a început cu o manifestare de tip fanariot. Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene și un critic constant al României, pe care de curând a amenințat-o cu celebrul articol 7, a fost invitat și făcut Doctor Honoris Causa al SNSPA – un fel de „Ștefan Gheorghiu” democrat. Dăscălimea pupă mâna care ține bățul cu care ni se dă peste degete din motive de MCV. Timmermans, care se vrea viitor președinte al Cmisiei, funcție pentru care nu prea are șanse, i-a presat pe europarlamentarii români să îl voteze, iar odată ajuns la București a luat-o la bețe pe Dăncilă pe motiv că n-a auzit să se fi întâmplat nimic cu legile Justiției după ultimul raport de țară. Așa cum s-a făcut că n-a auzit de protocoale și de abuzurile Codruței.

5. Dragnea iese la bătaie: „leneșul de la Cotroceni” Liviu Dragnea, prezent la reuniunea PSD Ilfov, a lansat noi atacuri la adresa lui Iohannis, pe care a continuat să îl numească „leneșul de la Cotroceni”. „Ieri, președintele care se îneacă, am constat azi că îi e lene să și vorbească (președintele Iohannis și-a întrerupt puțin discursul pe care l-a avut în cadrul Summitului PPE de la București, probabil fiind răgușit), a semnat bugetul României”, a spus caustic Liviu Dragnea, punctând că dacă președintele ar fi semnat mai repede „milioane de copii ar fi beneficiat de alocații mai mari de la 1 martie”, iar primarii ar fi putut începe să lucreze pe proiectele finanțate prin bugetul de stat. Dragnea a repetat sintagma „leneșul de la Cotroceni.

Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *