◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

„Vă felicităm cu ocazia Centenarului Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România”

În numele lui Krzysztof Skowroński, președinte al Asociației Jurnaliștilor din Polonia, vă transmitem urările noastre de bine și vă felicităm cu ocazia Centenarului Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Suntem cea mai veche organizație de jurnaliști din Polonia și dorim să colaborăm cu UZPR, inclusiv în proiecte internaționale.

Asociația Jurnaliștilor din Polonia

 „Felicit călduros jurnaliștii pentru profesionalismul, obiectivitatea, promptitudinea și consecvența pe care le depuneți în slujba informării publicului”

Împlinirea unui veac de la crearea visului reîntregirii românilor, Marea Unire, a 100 de ani de existență a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, aniversarea a 65 de ani de la înființarea Operei Brașov – iată trei momente însemnate pe care doresc să le aduc în fața dumneavoastră.

La 1 Decembrie 2018 s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, un eveniment unic în istoria țării noastre. În Rezoluţia votată de Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia se solicita, printre altele, „desăvârșită libertate de presă, asociere și întrunire, libera propagandă a tuturor gândurilor omenești”. Fiind deschise astfel granițele comunicării, poate nu întâmplător, la scurt timp după Marea Adunare, se constituia Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, organizație menită să solidarizeze, să apere și să școlească jurnaliștii.

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la constituirea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, doresc să îmi exprim recunoștința pentru toată munca depusă de gazetarii înaintași și felicit călduros toți jurnaliștii care activează în prezent. Aprecierile mele deosebite se referă la profesionalismul, obiectivitatea, promptitudinea, consecvența pe care le depuneți în slujba informării publicului. Opera Brașov, în cei 65 de ani de existență, pe care îi aniversează în 2018, a avut mereu o relație deosebit de fructuoasă cu mass-media, fie ea locală, regională sau națională. Toate materialele de presă scrisă au reflectat pe larg activitatea noastră artistică. La acest moment aniversar, doresc ca, și în anii ce urmează, să aveți numeroase realizări remarcabile în peisajul publicistic românesc și să fiți reper în ceea ce privește calitatea informației oferite cititorilor!

La mulți ani, România! La mulți ani, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România! La mulți ani, Opera Brașov!

Ovidiu Lucian Mezei, director Opera Brașov

„Le doresc ziariștilor inspirația de a rămâne una dintre marile puteri ale unei Românii frumoase”

Cred foarte mult în tradiție și în continuitate. Pentru Centenarul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România vreau să continuăm să realizăm proiecte despre care jurnaliștii să scrie, cu bucuria lucrurilor valoroase care se întâmplă în România. Le doresc ziariștilor puterea de a-și păstra echilibrul între decență și audiență și inspirația de a rămâne una dintre marile puteri ale unei Românii care să fie din ce în ce mai frumoasă. La mulți ani Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România!

Adrian Găzdaru, director Teatrul Excelsior

„Cine a fost jurnalist, rămâne pentru toată viața, și dincolo de ea, tot jurnalist”

Pentru Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România am un mesaj de Centenar. La mulți ani și la cât mai multe secole de existență! În aceste momente de cumpănă pentru presa tradițională, avem nevoie de ancore. Organizația se revendică de la începuturile presei și am avut ocazia, pe parcursul carierei mele de jurnalist, scurtă, dar foarte, foarte intensă, să mă intersectez cu câțiva dintre reprezentanții Uniunii. Cine a fost jurnalist, rămâne pentru toată viața jurnalist și dincolo de viață, tot jurnalist. Mă gândesc să mă reapropii de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, care s-a dovedit a fi organizația cea mai viabilă și cea mai solidă. Am foarte mulți actuali și foști colegi care au devenit membri ai UZPR și care știu că atunci când nu vor mai putea scrie, vor fi ajutați de Uniune să aibă ani de pensie mai liniștiți. Ce-am făcut de-a lungul anilor, ca jurnaliști? Ne-am făcut meseria, am încercat să informăm, am încercat să educăm. Și cei care nu au mai rămas în presă au rămas, totuși, legați de acest domeniu, au rămas comunicatori. În ce mă privește, lucrând pentru o companie multinațională, am încercat să aduc în cariera mea ceva din reperele jurnalismului – să comunic mai mult, să am privirea deschisă, să înțeleg că există răspunsuri și de partea cealaltă. Sunt extrem de bucuroasă să văd cât de profesioniști sunt jurnaliștii foarte tineri.

Gilda Lazăr, director Corporate Affairs&Communications, JT International Romania

„Mulțumesc cu respect tuturor celor care fac posibilă libertatea presei”

Mă simt profund onorată să spun „La mulți ani” Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. La împlinirea a 100 de ani de când ființează, le urez jurnaliștilor, din toată inima, ca și în clipele vitrege, în care sunt împiedicați să exprime liber ceea ce gândesc și ceea ce văd, să lupte cu tot curajul pentru a scoate la lumină adevărul. Sunt conștientă că această profesie, pe lângă faptul că este frumoasă și incitantă, este și foarte riscantă pentru acei jurnaliști care o fac cu credință și cu pasiune. Eu, una, mulțumesc cu plecăciune și respect tuturor celor care fac posibilă libertatea presei și libera exprimare. Cuvintele nu trebuie să stea în genunchi niciodată, ci doar să umple cu lumina adevărului lumea întreagă.

Zoia Alecu, cantautor, compozitor și textier

„Vă urez încă 100 de ani în care să vă citim”

La mulți ani Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România! În ianuarie ați împlinit 100 de ani. Ce pot să vă urez mai mult decât încă 100 de ani de-acum încolo, în care să vă citim? Nu știu cât de bine o să văd pe vremea aceea, dar sigur o să încerc.

Adina Buzatu, stilist internațional

„Știți mai bine decât mine dacă mai există ziariști bine documentați”

Am în bibliotecă amintiri de la Tavi Iordăchescu, de la un jurnalist bine documentat, a cărui amintire mi-e dragă, Cristian Țopescu. Sigur țineți minte cele mai frumoase reportaje de călătorie făcute în televiziunea din România. Când s-a întors dintr-o astfel de călătorie, Aristide Buhoiu mi-a adus o amintire. Știți mai bine decât mine dacă mai există ziariști bine documentați în presa de azi.

Dan Negru, realizator tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *