Cetatea lui Dracula rămâne închisă

În județul Argeș, accesul vizitatorilor la Cetatea Poienari din comuna Arefu, situată la poalele Făgărașului și la intrarea pe Transfăgărășean, rămâne restricționat :Cauza  o constituie apariției urșilor în zonă, care pot fi un pericol pentru turiști- transmite Constantin Pașol.
Muzeul Judeţean Argeş a decis să restricţioneze accesul la Cetatea Poienari marţi , 27 martie 2019, după ce angajaţii instituţiei au sesizat apariția urşilor la baza scărilor.
În calitate de administrator al Cetăţii Poienari, Muzeul Judeţean Argeş a făcut solicitări scrise Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, Direcţiei Silvice Argeş şi Instituţiei Prefectului Argeş pentru a se întreprinde toate măsurile necesare, conform atribuțiilor legale, în vederea evitării producerii unor incidente grave.
Şi Instituţia Prefectului a transmis în data de 28 martie 2019 o adresă scrisă privind apariţia urşilor în zona Cetăţii Poienari. Atenţionarea a fost adresată mai multor instituţii din judeţ, dar şi Muzeului Judeţean Argeş, prin care se recomandă luarea măsurilor minime necesare de prevenire a posibilelor incidente în zona turistică a Transfăgăraşanului, comuna Arefu, judeţul Argeş.
În acest sens, angajaţii Muzeului Judeţean Argeş au amplasat panouri informative și de avertizare în zona cetății şi au restricţionat temporar accesul vizitatorilor, măsurile de siguranță privind integritatea vizitatorilor fiind o prioritare.
Accesul la Cetatea Poienari va fi posibil după ce autoritățile se vor asigura că nu mai este niciun pericol în zonă, se precizează într-un comunicat de la CJ Argeș.
Vom reveni cu informaţii privind condiţiile de vizitare ale Cetăţii Poienari din judetul Argeş.

Constantin PAŞOL /  UZPR
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.