◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 13-a din 2019 (25-31 martie)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. Penala Kovesi, sub control judiciar. Dar fără cătușe…
2. Turneul americano-israelian al Vioricăi Dăncilă
3. Scandalul ambasadei din Israel, din nou pe tapet
4. Iohannis, la capătul răbdării: ”Așa nu se mai poate!”
5. Bruxelles-ul amână decizia pentru europrocuror

1. Penala Kovesi, sub control judiciar. Dar fără cătușe…

Show mare la Secția de poliție când Codruța s-a dus să semneze pentru control judiciar.
La Secția 18 poliție unde semnează pentru control judiciar cu tot cu limuzina și bodyguarzi de la SPP, ea s-a destăinuit presei cum că cei care o anchetează (Adina Florea) vor să-i închidă gura.
Ce furtună s-a mai stârnit la Bruxelles după anunțul inculpării Codruței! Un purtător de cuvânt a scos ideea că e împiedicată să își preia funcția, iar Tajani și Weber au dat de înțeles foarte clar că justiția română nu poate să investigheze icoana Anticorupție europene și că pentru aceasta ar trebui instituit un regim special, care să îi favorizeze culoarul spre demnitatea pregătită de Monica Macovei și echipa sa. Întrun cuvânt: una era când ea îi umfla pe corupți (dovediți sau nedovediți) și alte când este ea în joc.

2. Turneul americano-israelian al Vioricăi Dăncilă

Săptămâna politică a început printro discretă deplasare a premierului Dăncilă în Statele Unite cu o invitație de participare la o conferință a unei organizații evreiești.
Dar odată ajunsă pe sol american șefa Guvernului român a intrat întrun veritabil festival americano-israelian cu participări și întâlniri la cel mai înalt nivel de care nu a mai avut parte nici un alt demnitar român, poate cu excepția lui Ceaușescu. Dăncilă a convorbit și s-a fotografiat inclusiv cu vicepreședintele Pence și cu șefa Congresului Pelosi, între alte somități de primă mână și doar absența unei primiri la Casa Albă a mai lipsit ca să îi conferă un statut internațional de prim rang. Primire suplinită, întrun fel, de faptul că s-a aflat pe aceeași lungime de undă cu Trump: când acesta semna recunoașterea Înălțimilor Golan, dânsa anunța în aplauze și ovații „hotărârea mea și a Guvernului meu” de a muta ambasada la Ierusalim.

3. Scandalul ambasadei din Israel, din nou pe tapet

Anunțul făcut la Washington de Dăncilă a fost temperat la București de Dragnea care a afirmat, prudent, că chestiunea ambasadei trebuie discutată în CSAT, în timp ce Iohannis a reiterat ideea că oricât s-ar da peste cap PSD să le facă pe plac evreilor, tot el are ultimul cuvânt. Și o dovedește prin faptul că amână de doi ani să numească un ambasador român la Tel Aviv.

4. Iohannis, la capătul răbdării: ”Așa nu se mai poate!”

Cu aerul unui Sfarmă Piatră care pune mâna pe ghioagă pentru a purcede la bătălia cu Zmeul Zmeilor, Iohannis a răbufnit la televizor: „Așa nu se mai poate! Voi convoca referendum!”
Doar că n-a reușit să scoată de la sfătuitorii săi o idee referitoare la întrebarea care să se pună electoratului pentru a obține răspunsul dorit. Iar „Nu e așa că nu mai vreți PSD-ul și pe Dragnea?” nu se potrivea cu tiparele legale. Cu acest prilej președintele a emis cel mai golănesc (este termenul său favorit) discurs politic de până acum, asemănător unei declarații de război pe maidan.

5. Bruxelles-ul amână decizia pentru europrocuror

Manneken Pis Vs. Jeanneke Pis
Vestea că Codruța Kovesi se află pentru 60 de zile sub control judiciar și că nu are voie să părăsească țara este o veste că cât se poate de proastă, mai ales că la Bruxelles reprezentanții Parlamentului European care o vor europrocuror șef, și cei ai Consiliului, care îl vor pe francez, nu au ajuns la un acord și s-au programat două noi negocieri în aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *