default-logo

Comisia Independentă de Media din Kosovo se reface după atacul cibernetic masiv din ianuarie

Organismul de reglementare media din Kosovo a anunțat că a fost supus unui atac cibernetic sever în luna ianuarie, care a dus la pierderea datelor și a accesului la adresele de e-mail oficiale și la sistemele interne timp de aproape două luni. Faruk Rexhaj, șeful interimar al Comisiei Independente de Media, IMC, a confirmat că multe servicii electronice au fost dezactivate din cauza atacului. „Nu am restaurat încă materialul pierdut, pentru că trebuie să trecem prin proceduri de achiziție pentru a angaja un expert în restaurarea serverelor. Procedurile au durat ceva timp, dar suntem aproape la sfârșit”, a declarat Rexhaj, citat de BalkanInsight.
Potrivit sursei, IMC lucrează la restabilirea sistemului după atac și a dat vina pe întârzierile procedurilor de achiziție. „Suntem în procedură pentru a restabili echipamentele, materialele și sistemele la normal”, a adăugat Rexhaj.
IMC este o instituție independentă responsabilă de reglementarea, gestionarea și supravegherea spectrului de frecvențe de difuzare în Kosovo. Rexhaj a spus că poliția a fost informată despre atac.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*