◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Traficanții de persoane roiesc în jurul refugiaților din Ucraina

Pe măsură ce numărul persoanelor care fug de războiul Rusiei în Ucraina depășește două milioane, ONG-urile din regiunile de frontieră au tras un semnal de alarmă asupra refugiaților, în majoritate covârșitoare femei și copii, care sunt traficați și exploatați de criminali.
De la invazia Rusiei, din 24 februarie, fluxul de ucraineni care părăsesc țara a atins un număr fără precedent. În timp ce bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani sunt mandatați să rămână în urmă pentru a lupta, femeile, copiii și bătrânii își pun ochii pe Europa ca loc de refugiu.
Brațele Europei sunt larg deschise pentru ei, guvernele, ONG-urile și cetățenii obișnuiți făcând eforturi pentru a-i ajuta pe cei care fug de agresiunea rusă. Dar nu toată lumea de pe partea UE a graniței are intenții atât de nobile. „Ceea ce începem deja să recunoaștem la granița din Polonia, România și alte țări care înconjoară Ucraina sunt povești, dovezi ale traficanților de oameni care operează și oameni care dispar”, a declarat CEO-ul Unseen UK, Andrew Wallis, pentru EURACTIV.
Potrivit datelor Organizației Internaționale pentru Migrație, din 1991, cel puțin 120.000 de ucraineni au devenit victime ale traficului de persoane. Cel mai recent raport privind traficul de persoane al țării, publicat de Departamentul de Stat al SUA, spunea că, deși guvernul a făcut eforturi pentru a combate această problemă, condamnările rămân rare și sentințele slabe. Cu alte cuvinte, infrastructura traficului este deja existentă între Ucraina și diverse state, iar accesul la potențialele victime tocmai a crescut semnificativ.
„Traficanții de ființe umane sunt adesea primii la fața locului, căutând să exploateze această vulnerabilitate, să prindă acești oameni și să-i pună în situații de brutalitate de neimaginat deseori când sunt forțați, mai ales și, din păcate, pentru că sunt predominant femei și fete”, adaugă Wallis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *