◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

500 de sateliți vor supraveghea video fiecare colțișor de pe planetă. Proiectul este finanțat și de Bill Gates

Conform Descoperă.ro„Fostul CEO Microsoft, Bill Gates şi gigantul tehnologic japonez Softbank au anunţat finanţarea cu 1 miliard de dolari a unei companii de satelit (Earth Now) care intenţionează să plaseze pe orbita Pământului o reţea de sateliţi (500) cu acoperire globală, al cărei rol este de a permite supravegherea video în timp real şi nefiltrată a oricărei regiuni a planetei noastre.”

Fondatorul EarthNow, Russel Hannigan, a declarat„Obiectivul nostru este simplu; vrem să vă conectăm vizual cu Pământul în timp real. EarthNow va oferi o experiență fără precedent și extrem de valoroasă: video continuu, în timp real, al Pământului.

După cum puteți constata, pretenția celor implicați în acest proiect este aceea că obiectivul lor este să faciliteze omului simplu accesul la imaginea oricărui loc de pe planetă, în timp real. În aparență, pare un demers minunat și foarte tentant. Cine nu și-ar dori să arunce un ochi oriunde și oricând ar avea chef, nu-i așa?

Doar că, capacitatea de supraveghere video în timp real şi nefiltrată a oricărei regiuni a planetei noastre” sună a spionaj masiv și imixtiune grosolană în intimitatea oamenilor.

Gândiți-vă că acest sistem de sateliți, care va putea arunca o privire detaliată în curtea fiecăruia, este deținut de o putere străină și că va face asta fără acordul  dumneavoastră. Vi de pare cool? Da, naivii vor zice că da, și chiar vor aștepta cu satisfacție momentul în care o să poată trage cu ochiul mai peste tot. Cei cu picioarele pe pământ, însă, vor înțelege că e un pas înainte în realizarea controlului total al populației, în spionajul global.

Și așa cum cred că vă gândiți, sistemul va funcționa aproape sigur pe două nivele – unul cu o rezoluție aproximativă pentru publicul larg (praful în ochi pentru ca publicul larg ca să accepte relaxat proiectul) și un al doilea, pentru tăticii sistemului, în care se vor putea distinge, foarte probabil, și ridurile de pa fața unui om, și mesajul scris de acesta pe telefon.

Încă ceva: vă imaginați cumva că un astfel de sistem de sateliți care pot supraveghea în timp real, la detaliu și nefiltrat întreaga planetă, ar putea funcționa fără ca anumite servicii secrete sau o anumită armată să își dea acordul și să se folosească de sistem? ????

Daniel Roxin / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *