◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Rețeaua Hostwriter – 6.000 de jurnaliști din 155 de țări abordează teme de interes global

Hostwriter, o rețea cu sediul în Berlin, ajută jurnaliştii din întreaga lume să colaboreze pentru proiecte de larg interes. Organizaţia oferă resurse şi oportunităţi pentru crearea de reţele şi împărtăşirea ideilor cu colegii. De asemenea, îi ajută pe jurnalişti să crească calitatea poveştilor produse. „Colaborarea ajută la întărirea povestirii, iar acest lucru nu este doar între redacții, ci și, mai important, în rândul jurnaliștilor. De exemplu, freelancerii lucrează adesea în mod izolat, dar lucrul cu alții îi ajută să pună cap la cap toate verigile lipsă și să spună o poveste convingătoare”, susține Mercy Abang, CEO Hostwriter
Peste 6.000 de jurnalişti din peste 155 de ţări din întreaga lume sunt conectaţi pentru oportunităţi transfrontaliere prin intermediul platformei Hostwriter. Cu finanțare de la Fundația Robert Bosch, Fundația Culturală Europeană, Fundația Otto Sprenger și Next Media Hamburg, Hostwriter conectează jurnaliști din întreaga lume. „Timp de câțiva ani, Hostwriter a fost o rețea de conectare a jurnaliștilor care doresc să călătorească în alte țări și să se întâlnească cu alți jurnaliști, fie pentru a colabora la o poveste împreună, fie pentru a obține o formă de asistență”, explică Christina Lee, șefa publicațiilor platformei.
Calitatea de membru al Hostwriter este gratuită. Jurnaliştii se înregistrează pe site cu o mostră de material de presă şi aşteaptă aprobarea. Odată aprobat, jurnalistul poate explora resurse, sfaturi și oportunități de colaborare cu colegii prin Hostwire, care are are o cameră de chat interactivă, în care jurnaliştii pot interacționa între ei și pot împărtăși idei despre proiecte similare. „Este o rețea deschisă. Jurnaliştii se pot întâlni cu colegii, pot lucra la granturi sau pot participa la conferinţe împreună. Este întotdeauna îmbucurător să vezi că continuă să aducă oportunități pentru oameni”, adaugă Lee.
În 2021, Hostwriter a lansat Unbias the News, o redacție transfrontalieră la distanță, condusă de femei jurnaliste. Scopul a fost de a crea un punct de vânzare care să reflecte misiunea lor de a crea un spațiu sigur pentru jurnaliștii care se confruntă cu bariere structurale în domeniu. Înainte de lansare, Hostwriter a efectuat un sondaj în rândul jurnaliștilor din rețea, iar concluziile le-au oferit perspective pentru a modela proiectul.
În septembrie 2022, Unbias the News va lansa un nou proiect, numit Sinking Cities. Scopul este de a investiga modul în care creșterea nivelului mării și inundațiile de coastă cauzate de schimbările climatice amenință orașele. De la Lagos în Nigeria la Karachi în Pakistan, Alexandria în Egipt și Dublin în Irlanda, jurnaliştii locali vor fi însărcinaţi să scrie povestiri despre aceste probleme.
Planurile de viitor ale Hostwriter sunt să lanseze mai multe proiecte și să formeze mai mulți jurnaliști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *