◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Suflet, dor și depărtare

“Când ți-e dor de cineva, să nu închizi ochii. Are să-ți fie și mai dor!” Tudor Mușatescu

Nu știu ce faci tu atunci când îți este dor de mine, de noi, dar eu îmi iau mâna stângă și mi-o sărut, mi-o sărut nu metaforic, ci fizic, curat, cu lacrimi sfinte. Mi-o sărut pentru că toți ai tăi și toți ai mei sunt parte din mine, pentru că, direct sau indirect, sângele lor curge prin venele mele, pentru că TU ești carne din carnea mea, sânge din sângele meu, TU ești în fiecare fibră a mea! Îmi sărut mâna când îmi este atât de dor, când râd și când plâng, îmi sărut mâna, închid ochii și te am pe tine în fața ochilor mei, icoana mea sfântă! Îmi sărut mâna și mă rog ție să nu mai pleci, să nu mai plec, mă rog să mă lași să rămân alături de tine, mă rog să mă lași să te iubesc, mă rog să mă aducă Dumnezeu mai aproape de tine, mă rog ție să mă păstrezi mereu în sufletul tău și în gândurile tale, mă rog ție să mă ții strâns lângă tine, mă rog să îmi fi veșmânt sacru pentru suflet și pentru trup, mă rog să mă lași să îți fiu umărul pe care să râzi și să plângi, mă rog ție să nu uiți că nu ești și nu vei fi niciodată singur! Mă rog să îți aduci mereu aminte că sunt mereu lângă tine, mă rog sa avem putere, mă rog să ne vedem și să ne trăim clipa noastră de minune, mă rog să ne fie, mereu, cald și liniște în suflet și în gând, mă rog să am puterea să te pot face fericit, asa cum meriți, mă rog… Elohai, ten rak ko’ach l’chulam, Elohai, ten rak ko’ach l’olam! (Dumnezeul meu, te rog dă putere tuturor! Dumnezeul meu, te rog, dă puterii lumii intregi!) Îmi sărut mâna și mă rog să vin, să vii, să fim, să simțim, să trăim, să ne amintim și să retrăim! Când îmi este dor, îmi sărut mâna și te iubesc, așa cum nimeni, niciodată nu te va mai iubi! Îmi sărut mâna, te simt, ești lângă mine, mă atingi, îmi ții sufletul în palme, îmi săruți zâmbetul și lacrima! Îmi sărut mâna și cânt Lif’amim chalomot mitgashmim, lif’amim, k’shehalev od tamim, lif’amim, beleil kayitz chamim, lif’amim chalomot mitgashmim (câteodata visele se îndeplinesc, câteodată, atunci când inima este curată, câteodată, într-o noapte fierbinte de vară, câteodată visele se îndeplinesc!).
Când mi-e dor de tine, închid ochii și te iau în brațe, te strâng la pieptul meu și te sărut pe frunte, te iau în brațe și îți sărut toate lacrimile, dezamăgirile, neîmplinirile, tristețile și durerile, te iau în brațe și îți spun că totul va fi bine, că nu te mai las să pleci, te iau în brațe și mă bucur de zâmbetul tîu cald, mă bucur de sufletul tău bun și curat, mă bucur de tot ceea ce însemni tu, trup și suflet! Te strâng la piept și binecuvântez ziua în care te-am cunoscut, binecuvântez anii în care te-am căutat și te-am așteptat, binecuvântez ziua în care te-am regăsit și binecuvântez tot ce am trăit, trăiesc și voi trăi alături de tine! Te binecuvântez pe tine, minune a vieții mele, iubirea mea veșnică, iubirea mea sfântă!
Când îmi este dor de tine, vorbesc cu tine și îți povestesc ce am făcut, îți povestesc despre viața mea, despre tot ce am trăit și tot ce nu am trăit! Îți povestesc despre cum ar arăta viața noastră, cum te-aș aștepta acasă, îți povestesc despre minunile lumii și despre minunile sufletului meu, îți povestesc despre cum mi-aș dori să descopăr viața alături de tine, despre cum se iubește și cum se simte, îți povestesc despre cum și cât de mult te iubesc și te doresc în fiecare secundă, îți povestesc despre tot ce am trăit cât nu am fost, cât nu sunt lângă tine, îți povestesc despre oamenii din viața mea, care mai sunt, care au plecat, îți povestesc despre oamenii care m-au iubit și despre oamenii care mi-au călcat sufletul în picioare, îți povestesc despre exilul meu sufletesc, despre lecțiile mele de viață, îți povestesc despre bucuriile mele, despre rătăcirile mele, despre momentele mele de îngenunchere în fața vieții, îți povestesc despre momentele în care am avut puterea să mă ridic, să îmi intind aripile și să renasc din propria-mi cenușă, despre momentele în care mi-am dorit să nu mai exist pe lumea asta, îți povestesc despre altare prăbușite și lumi dispărute, îți povestesc despre temeri și iluzii frânte, îți povestesc despre căutări și regăsiri, îți povestesc despre noi, despre iubirea noastră, îți povestesc despre calmul și furtuna noastră, despre iubire și gelozie, despre plecări și reveniri, despre oceanul si viața care ne forțează să ne privim în suflet de pe maluri diferite, îți povestesc despre cum te voi aștepta și te voi urma până la capătul lumii, îți povestesc despre cât de mult însemni tu pentru mine, cât de mult însemni în viața și în sufletul meu, despre fericirea pe care o trăiesc lângă tine, despre cât de mult te iubesc!
Când îmi este dor de tine, mă iau în brațe și mă acopăr cu tine, cu gândurile tale bune, cu căldura ta sufletească, mă acopăr cu numele tău sfânt, mă acopăr cu visele și cu dorințele tale, cu lacrimile și cu zâmbetele tale, mă acopăr cu valurile înnecate în curcubee efemere, mă acopăr cu focul tău și cu iubirea ta, mă acopăr cu vorba ta bună, mă acopăr cu țipăt de pescăruși și cântec de șoapte, cu început și cu sfârșit, cu viața ta, întotdeauna împletită cu a mea, mă acopăr cu depărtarea apropierii și cu apropierea depărtării, mă acopăr cu zâmbete de copii adorați, cu jocuri, cu vise și explozii de suflet, adânc încrustate în răsărituri de foc, mă acopăr cu drumul nostru de viață stropit cu liniște și cu furtună, cu îndoieli și cu certitudini, cu povești de suflet și cu povești de viață, cu mine, cu tine, cu dor și cu iubire, mă acopăr cu luna pe care ți-o aprind în fiecare seară, spre veșnica-ți veghere, mă acopăr cu mine prin tine și cu tine prin ființa mea…
Când vei simți că sunt prea departe de tine, când vei simți că viața este nedreaptă, când te vei simți singur(ă) și trist(ă), vesel(ă) sau îngândurat(ă), când vei simți că nu mai ai puterea să visezi, când îți vei simți sufletul bucăți, când vei simți în suflet cuvinte pe care nu le poți rosti, când vei simți nevoia să te acopăr cu sufletul meu, când vei simți dorul arzându-ți sufletul, sărută-ți mâna! Sunt acolo parte din tine, sunt carne din carnea ta și sânge din sângele tău, sunt acolo cu trup și suflet, sunt acolo umărul tău de nădejde la bine bine și la greu! Închide ochii și sărută-ți mâna pentru că eu sunt mereu acolo, în fiecare bătaie de inimă, în fiecare respirație, în fiecare val și răsărit de soare! Sunt acolo lângă tine astăzi și pentru fiecare mâine etern, sunt acolo pentru că, doar ACOLO, langă tine sunt și voi fi, mereu, cu adevărat, ACASĂ!

Alexandra Goldstein,
Montreal, Quebec, Canada, 13 Mai, 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *