default-logo

Raport îngrijorător al OMS: ”Coronavirus ar putea să nu dispară niciodată”

Posted On 15 mai 2020
By :
Tag: ,

Coronavirus ar putea să nu dispară niciodată dintre noi. Acesta este rezultatul unui raport global realizat de Organizația Mondială a Sănătății și publicat în aceste zile.

Raport îngrijorător al OMS: ”Coronavirus ar putea să nu dispară niciodată”

În cursul zilei de miercuri, organismul global care se ocupă de sănătatea planetei a transmis un avertisment legat de perioada în care aceste COVID-19 va continua să circule prin comunitățile lumii.

Conform OMS, coronavirusul care a cauzat COVID-19 are mari șanse de a deveni endemic precum alte boli periculoase. Organizația a avertizat împotriva oricărei încercări de a prezice cât timp va circula şi a solicitat “un efort masiv” pentru a-l contracara, potrivit The Guardian.

Mike Ryan, președintele comitetului de urgență al OMS, a făcut afirmația care îngrijorează: ”Coronavirus ar putea să nu dispară niciodadată”.

”Acest virus poate deveni un alt virus endemic în comunităţile noastre şi este posibil să nu mai plece niciodată. Cred că este important să fim realişti şi nu cred că cineva poate prezice când va dispărea această boală.

Nu cred că există promisiuni şi nici date. Această boală poate să devină o problemă pe termen lung pentru întreaga omenire”, a spus oficialul OMS, conform publicației britanice.

Pandemia de COVID-19, un risc crescut pentru probleme psihice

Pe lângă sutele de mii de morți, pandemia de coronavirus va lăsa în urmă și milioane de persoane care se vor lupta cu probleme de ordin psihic.

În același raport al OMS se avertizează asupra unei alte crize: ”Izolarea, frica, incertitudinea, problemele economice – toate cauzează sau pot provoca suferințe psihologice”, a declarat directorul departamentului, Devora Kestel.

Ea a spus că în întreaga lume se așteaptă o creștere a bolilor mintale, inclusiv în rândul copiilor, tinerilor și a angajaților din domeniul sănătății.

”Sănătatea mentală și bunăstarea societăților întregi au fost puternic afectate de această criză și sunt de o prioritate care trebuie abordată de urgență”, a mai spus Kestel.

fanatik.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.