◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Marea Britanie plafonează dobânzile împrumuturilor studenților din Anglia și Țara Galilor

Autoritățile britanice au anunțat că vor interveni pentru a opri evoluția ratei dobânzii din Anglia și Țara Galilor spre 12% în cazul împrumuturilor acordate studenților, după ce recenta creștere a inflației ar fi însemnat ca acestea să se tripleze până în toamnă. Departamentul pentru Educație a anunțat că rata maximă din septembrie urmează să fie fixată la 7,3%.
Schimbarea înseamnă că un debitor din Anglia și Țara Galilor cu un sold de împrumut pentru studenți de 45.000 de lire sterline va avea o dobândă acumulată mai mică cu aproximativ 180 de lire sterline pe lună, comparativ cu procentul de 12%.
De plafonarea ratei maxime vor beneficia în principal cei mai bogați absolvenți, potrivit analizei Institutului de Studii Fiscale, deoarece aceștia au șanse mai mari să-și ramburseze întregul împrumut în 30 de ani de la absolvire, potrivit newsbeezer.com.
Rata maximă a dobânzii se percepe în prezent pentru împrumuturile acordate absolvenților care câștigă mai mult de 49.000 de lire sterline pe an. Dar schimbarea înseamnă că toți absolvenții vor fi taxați cu același procent de 7,3%, ceea ce reprezintă o creștere bruscă față de actualul 1,5% perceput pentru împrumuturile celor care câștigă 27.000 de lire sterline sau mai puțin. Michelle Donelan, ministrul universităților pentru Anglia, a declarat: „Vreau să ofer asigurări că acest lucru nu schimbă suma de rambursare lunară pentru debitori și am prezentat acest anunț pentru a oferi mai multă claritate și liniște sufletească absolvenților”.
Rambursările lunare ale împrumuturilor pentru studenți sunt calculate în funcție de venit – 9% peste un prag de rambursare de 27.295 de lire sterline pe an. „Pentru majoritatea absolvenților, acest anunț va avea un efect redus sau deloc asupra rambursărilor. Majoritatea celor cu împrumuturi probabil că nu își vor achita niciodată integral împrumuturile, așa că rata dobânzii nu le afectează niciodată rambursările”, atrage atenția Ben Waltmann, de la Institutul de Studii Fiscale. Pe de altă parte, Larissa Kennedy, președintele Uniunii Naționale a Studenților din Marea Britanie, susține că noile tarife vor fi în continuare „crunt de mari” pentru mulți absolvenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *