default-logo

NASA a comandat un nou studiu independent privind „fenomenele aeriene neidentificate”

Agenţia Americană consider că UAP – cunoscute şi ca obiecte zburătoare neidentificate sau OZN – sunt de interes pentru siguranţa aeriană şi securitatea naţională, așa că a comandat un studio independent, informează dpa. Pe de altă parte, NASA subliniază că „nu există dovezi că fenomenele au origine extraterestră”.
Studiul, care urmează să înceapă în toamnă şi să dureze aproximativ nouă luni, va căuta să examineze „evenimentele de pe cer care nu pot fi identificate ca aeronave sau fenomene naturale cunoscute printr-o perspectivă ştiinţifică”, punctează NASA, într-un comunicat.
Noua echipă, condusă de astrofizicianul David Spergel, se va concentra pe cum să colecteze cel mai bine date şi pe modul în care agenţia spaţială le poate folosi pentru a înţelege mai bine fenomenele aeriene neidentificate în viitor, colaborând cu experţi în comunităţile ştiinţifice, aeronautice şi de analiză a datelor. „Având în vedere lipsa observaţiilor, prima noastră sarcină este cea de a aduna cel mai solid set de date pe care putem face”, a spus Spergel.
Departamentul de Apărare al SUA a publicat un raport aşteptat cu nerăbdare de către Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) pe acest subiect, care a identificat cel puţin 144 de fenomene aeriene „inexplicabile” în ultimele două decenii.
Evaluarea a constatat că UAP prezintă un risc de securitate pentru călătoriile aeriene şi ar putea reprezenta un risc de securitate naţională pentru SUA. Ca răspuns, Departamentul de Apărare a ordonat elaborarea unui plan pentru oficializarea misiunii grupului de lucru.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*