default-logo

CALL FOR ENTRIES:callSalon BD Brașov ROMÂNIA 100 ÎN BENZI DESENATE

CALL FOR ENTRIES

Salon BD România 100 este un salon de bandă desenată cu tematică istorică, organizat la Brașov, în perioada 4-7 octombrie 2018. Tema salonului este ROMÂNIA 100 ÎN BENZI DESENATE (istoria României în perioada 1918 – 2018). Proiectul oferă artiștilor de bandă desenată șansa de a (re)descoperi și de a valoriza istoria recentă, sub semnul Centenarului, în contextul contemporan european. Obiectivul proiectului este stimularea producției de bandă desenată cu tematică istorică dedicată Centenarului României și valorificarea lucrărilor obținute prin organizarea unei expoziții în cadrul salonului și realizarea unui catalog care va cuprinde lucrările selectate pentru expoziție și prezentarea artiștilor.

În perioada 14 iulie – 03 septembrie 2018 se primesc aplicații de înscriere din partea artiștilor debutanți și profesioniști, autori de bandă desenată.

Invităm artiștii să anunțe până la data de 1 august 2018 subiectul/tema aleasă. Această informație este necesară pentru realizarea catalogului salonului.

Fiecare participant poate alege unul sau mai multe subiecte propuse. De asemenea, se acceptă și alte subiecte istorice decât cele menționate în portofoliul atașat, însă organizatorii salonului își rezervă dreptul de a accepta/respinge tema propusă.

Subiectul ales poate fi abordat în una până la patru planșe, tehnică la alegere (desen digital sau desen clasic, scanat ulterior).

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.