default-logo

Colecția de diamante a Franței a strălucit la Campionatul Mondial, eclipsându-i pe Messi și Ronaldo

Franța a triumfat la World Cup și ”va sta 4 ani pe acoperișul lumii”, așa cum a declarat Didier Deschamps. ”Les Bleus” au demonstrat că sunt cei mai buni din lume, iar Griezmann și Mbappe au arătat că Messi și Ronaldo nu sunt capabili să-și ducă naționalele lor spre titlul mondial.

Francezii, plecați cu șansa a 4-a la câștigarea Campionatului Mondial, după Germania, Brazilia și Spania, au rămas neînvinși în Rusia. După victoriile din grupă cu Australia și Peru si egalul cu Danemarca, ”albaștrii” au început festivalul.

Echipa lui Deschamps a fost cu o clasă peste Argentina lui Messi, starul Barcelonei care și-a dovedit încă o dată neputința de a egala performanța lui Maradona, ce aducea titlul mondial la Buenos Aires.

Mbappe a alergat precum ”fulgerul” Usain Bolt în partida cu ”pumele” , făcând cel mai bun meci al său de la turneul final, înscriind două goluri. Reușitele lui Kylian au ”îngropat” Argentina și au ”împins” Franța în sferturi de finală.

Cu Uruguayul lui Luis Suarez, Griezmann a ieșit la rampă și a marcat un gol fabulos, trimițând trupa lui Oscar Tabarez acasă. Deschmaps a știut să-și aleaga tactica în semifinale, contra Belgiei lui Hazard si De Bruyne, cea mai eficace națională în Rusia, cu 16 goluri.

În finală, Franța a demontat ”miracolul” din estul Europei numit Croația, cu Modric inexistent în teren. Au impresionat din nou Griezmann si Mbappe, alături de Pogba, trio-ul de vis, care l-a așezat pe Didier Deschamp alături de Zagalo și Beckenbauer, singurii din lume, care au triumfat la World Cup, în dublă calitate, de jucător și antrenor.

Acum Franța este din nou, după 20 de ani, campioană mondială, spulberând miturile Braziliei lui Neymar, Argentinei lui Messi și Portugaliei lui Cristiano Ronaldo! Vive la France!

George Albulescu / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.