◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

CATEDRALELE NU SE APRIND SINGURE, DAR INCENDIATORI NU EXISTĂ, IAR DIZLOCUIREA POPULAȚIEI E „TEORIE A CONSPIRAȚIEI”

Arde Catedrala din Nantes. Exact cum a ars și Notre Dame, la Paris, anul trecut. Cum au ars zeci și zeci de biserici în Europa. În medie, două biserici sînt atacate în fiecare zi în UE. O gașcă de imbecili ne rescriu viețile în termenii unei dictaturi și opresiuni fără precedent. Ne întoxică informativ, ne împart în grupuri, ne asmut pe unii împotriva altora, ne privează de drepturi și de libertăți. Aceasta nu este o democrație!

Orga barocă, construită în 1621, nu mai e. A constituit punctul de atracție al piromanului, fiind din lemn. Nu mai există nici vitraliile din sec. al XVI-lea. Când unica ta distracție o reprezintă fugărirea caprelor pe care vrei să le violezi, mutarea în Europa nu poate produce decât astfel de drame. Iar migrația ilegală care pare să-l preocupe doar pe Farage la Londra și pe Salvini la Roma, începe să-și arate roadele. Să sperăm că atît Merkel, cît și Macron, sînt deplin satisfăcuți. Să nu uităm, totuși, că nici migrația nu e întâmplatoare, ci se desfășoară potrivit proiectului dezlocuirii populației! În Franța, Renaud Camus a fost condamnat penal pentru că a îndrăznit să pună în circulație această teză, iată, confirmată tot mai plenar, zi de zi.

Catedrala din Nantes a fost construită începînd cu 1434, în sute de ani care au urmat. Nu este nici proprietatea lui Macron, nu este nici proprietatea cancelarei Merkel, nu face parte din zestrea Ursulei von der Leyen, n-a cîștigat-o nici Soros la belciuge și, este cu atît mai puțin dreptul unor decerebrați islamiști să dispună de ea. Este a noastră. A creștinilor. Cum și Europa este a noastră! Încă. Dacă o mai vrem. Dacă o mai merităm.

Niciodată nu există vinovați pentru aceste incendieri!

Cei care vor să ne ia viețile și credința sînt eficienți! Marea diferență dintre incendierea Catedralei Notre Dame și incendierea de la Nantes o reprezintă faptul că lumea se putea concentra pe incendierea de anul trecut.

Acum, însă, incendierea are loc în contextul în care mai există pe rol discutarea banilor de la UE, așa-zisa pandemie, cu carantinări, legi absurde, teroarea medicală, discuții privind legalizarea pedofiliei, plus deja obișnuitele conflicte în stradă, nu doar în Statele Unite, dar și în UE, unde la Viena se împușcă kurzii cu turcii, în Franța e un haloimăs general, în Germania se vînează așa-zișii extremiști „de dreapta”, adică toți care nu-s „liberali”, Balcanii trec printr-un episod de păruială, se adoptă legi sinistre privind „discursul urii” pe bandă rulantă, ca să nu se mai poată discuta oficial despre nimic, la Londra e babilonie totală, iar diversele etnii se caftesc fiecare în legea ei cu presupuși inamici de altă etnie – cei din Eritreea cu cei din Etiopia etc. Concomitent, prind aripi ANTIFA și Black Lives Matters, care ne vînează statuile.

Colac peste pupăză, să nu uităm nici de transformarea bisericii Hagia Sophia în moschee, poate cel mai mare atac adus creștinismului. Iar despre Recep Tayyip Erdoğan mai bine nici nu discutăm… Și nici despre relația „specială” pe care o are cu UE, nici despre felul în care își permite să atace Grecia sau să inunde Uniunea Europeană cu musulmani.

Intern, avem legea carantinei, Arafat suprimă libertăți, securiștii din PSD pactizează cu liberalii, se discută despre „amînarea” alegerilor, în timp ce țara nu e condusă propriu-zis, pentru că actualul executiv e compus din idioți (la propriu) gen Grindă, Turcan, Nelu, interlopi aduși la interne, Cîțu, Ludovic etc. Peste toți, Klaus. O gașcă mai incompetentă ar fi greu de găsit, exceptînd partidele lui Cioloș și Barna. Dar vor veni și ele la rînd. Apoi Luluțe, Portocale…

Și, desigur, e vară, să curgă vacanțele, micii și berea. Iar la ăilalți, să curgă măștile și dezinfectantul. O mînă de nebuni încearcă să oprească demența strîngîndu-se în Piața Victoriei, sub ploaia de înjurături și dezinformări ce curg din toate părțile.

Ce se întîmplă în Franța, e treaba lor, nu e treaba nimănui de pe aici, oricum nu-s ortodocși! Desigur, la noi nu are cum să se întîmple așa ceva, doară avem două perechi de ouă. Și alte două perechi (dar mai mari) dacă vine vorba despre eternele diferențe dintre ortodocși și catolici ori alte confesiuni.

UE traversează momente critice. Actuala conducere, pionii von der Leyen și Timmermans, se străduiesc să pună pe butuci toată economia europeană și să predea corporațiilor conducerea, îndatorînd țările la diverse organisme financiare internaționale. Se opun doar cîteva țări. Restul, au politicieni care-și fac deja calculele ticăloase de înavuțire personală.

În acest context, a nu ne interesa orice atac la adresa ultimelor bastioane ale Europei – familia, școala și Biserica – denotă doar prostia fără de margini a populației care se lasă învinsă prin utilizarea perversă a conceptelui de corectitudine politică sau de democrație. Iar manipularea e hrana zilnică a majorității. Mai puneți disonanța cognitivă și veți vedea că sîntem în lojă, ce mai!

De azi, sîntem mai săraci. De azi, creștinii s-au mai ales cu o ruină în locul unei catedrale. De azi, sîntem mai puțin europeni. De azi, săntem cu un pas mai aproape de sfîrșit.

Lista celor 12 incendii din Franța, din ultimii 2 ani:

invictuswebmedia.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *