◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Veste excelentă pentru jucătorii de tenis. Modificarea de ultim moment anunțată de la Roma

Organizatorii italieni profită de anularea competiției de la Madrid și au modificat din nou datele de disputare a competiției de la Roma, mutând-o cu o săptămână mai devreme, astfel încât între cele mai importante două turnee de pe zgură din acest an, Internazionale BNL D’Italia și Roland Garros, va exista o săptămână de pauză.

În plină criză provocată de coronavirus, sezonul de tenis suferă permutări constante și modificări, într-un efort al oficialilor ATP și WTA de a programa cât mai multe turnee, dar și de a obține o formulă de calendar cât mai avantajoasă pentru sportivi.

Potrivit unei decizii comunicate vineri după-amiază, turneul de la Roma se va disputa în perioada 14 – 21 septembrie, în prima săptămână după US Open. Inițial, circuitele ATP și WTA rezervaseră această săptămână pentru turneul de la Madrid, deținut de românul Ion Țiriac, însă autoritățile spaniole au impus anularea întrecerii, din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Italienii nu au ezitat să revendice locul rămas vacant după dispariția din calendar a turneului de la Madrid, având în vedere faptul că Roma ar fi urmat să primească vizita caravanei tenisului între 20 și 26 septembrie. Cum finalele de la Roma ar fi urmat să se dispute cu o zi înainte de startul tablourilor principale de la Roland Garros (27 septembrie – 10 octombrie), este clar că întrecerea din Italia ar fi avut de suferit, cunoscut fiind faptul că cei mai buni jucători nu riscă accidentări sau să se suprasolicite în săptămâna premergătoare unui Grand Slam.

Jucătorii, avantajați

Este clar că mutarea turneului de la Roma, de categorie Masters 1000 – în ATP și Premier 5 – în WTA, avantajează sportivii care preferă zgura și care fie au ales să sară peste participarea de la US Open, fie nu vor rămâne în cursă la New York prea mult timp.

În acest moment, succesiunea de turnee pe zgură, Roma – Roland Garros, oferă timing-ul obișnuit și ideal pentru sportivi.

eurosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *