default-logo

Orchestra Română de Tineret concertează la ElbPhilharmonie Hamburg

Orchestra Română de Tineret şi Gabriel Bebeşelea vor concerta pe 20 august, ora 11.00, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein.
Potrivit unui comunicat de presă, Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea va avea în program George Enescu și Johannes Brahms, iar ca lucrare solistică, în interpretarea violonistei coreene Suyoen Kim, Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră de Joseph Joachim.
În prezentarea concertului, se subliniază faptul că Orchestra Română de Tineret aduce împreună cei mai talentaţi muzicieni români, pentru a promova excelenţa muzicală şi creativitatea printr-un program educaţional unic, ansamblul bucurându-se de succes în turneele pe care le-a întreprins începând din 2012 în întreaga lume.
Înaintea plecării în acest turneu, în acest onorant context festivalier, Marin Cazacu, managerul Filarmonicii George Enescu şi iniţiatorul proiectului Orchestrelor de Tineret ale României a declarat: „Au trecut trei ani de când am fost prima oară aici, la Elbphilharmonie, iar revenirea noastră într-un timp atât de scurt este extrem de onorantă. De data aceasta, programul nostru pune în valoare doi mari compozitori, Enescu şi Brahms, creatori între care există o importantă conexiune. Enescu a fost influenţat în tinereţe de Johannes Brahms, de creaţia sa, iar în acest program, numitorul comun este sursa de inspiraţie, respectiv folclorul, care a generat lucrările ambilor compozitori alese pentru acest concert : în cazul lui Brahms este vorba de folclorul maghiar, iar în cazul lui Enescu de folclorul românesc. Vor fi prezentate cele două rapsodii, lucrări de tinereţe ale lui Enescu, cele Şapte dansuri ungare de Brahms, dar va fi interpretat şi un concert în primă audiţie pentru Orchestra Română de Tineret, respectiv Concertul nr. 2 de Joseph Joachim, violonistul preferat al lui Johannes Brahms. La rândul lui, Joachim a fost compozitor şi a scris un concert pentru vioară şi orchestră cu influenţe din muzica folclorică maghiară – iată, deci, cum folclorul maghiar şi român sunt incluse în acest concert, iar doi mari compozitori, Brahms şi Enescu, sunt prezentaţi ca unii dintre cei mai importanţi compozitori din perioada romantică”.
Foto: jurnalul.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*