default-logo

Renumitul jurnalist politic Suhail Warraich rămâne optimist: „În cele din urmă, libera exprimare este obligată să prevaleze”

Jurnalistul Suhail Warraich este considerat o autoritate în politica pakistaneză. The News on Sunday a abordat teme despre jurnalism, tendințele actuale și tehnici profesionale. Potrivit lui Warraich, „ori de câte ori sunt introduse produse noi, aspectele lor negative sunt evidențiate. În contextul jurnalismului din Pakistan, voi spune că va veni un moment în care comentariile digitale vor face parte din rutina noastră. Vocile digitale independente în general au fost bune pentru jurnalism și societate. Jurnalismul digital a accelerat ciclul știrilor. În aproape cel mai scurt timp, oamenii sunt informați despre cele mai recente evoluții dintr-o poveste. Ar trebui să aprecieze asta”.
Ca specialist în arealul politic, Warraich consideră că „guvernele au o înclinație pentru restrângerea libertății de exprimare și pentru a face legi draconice. Nu ar trebui să existe loc pentru intervenția guvernamentală în industria știrilor decât în ceea ce privește exprimarea care ar putea pune vieți în pericol”.
Abordând fondul relatărilor jurnalistice, Warraich, citat de thenews.com.pk, a menționat faptul că își dorește să citească și să asculte mai multe povești despre oameni și mai puține despre structurile politice: „Oamenii și poveștile despre oameni ar trebui să fie întotdeauna prioritate. Accidentele de tren fac titluri în ziarele britanice, dar aici li se alocă un spațiu pe o singură coloană”.
Referindu-se la evoluția profesiei, jurnalistul pakistanez crede că, indiferent de vremuri și de regimuri, „în cele din urmă, însă, libera exprimare este obligată să prevaleze”. (redacția UZPR)
Foto: YouTube

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*