◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

SPECTACOL ANIVERSAR- 70 de ani de la înființarea Republicii Populare Chineze și 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România

La data de 1 octombrie 2019 se împlinesc 70 de ani de la înființarea Republicii Populare Chineze. România a fost a treia țară care a recunoscut noua Chină, la doar câteva zile de la proclamare. Așadar, în acest an se aniversează și 70 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale dintre România și China.

După luna octombrie a anului 1949, cooperarea a înregistrat mari progrese în numeroase domenii de activitate, iar prietenia dintre cele două popoare a devenit tradițională.

Aniversarea celor 70 de ani a fost marcată de mai multe evenimente, unul dintre acestea s-a manifestat în data de 14 septembrie 2019 la Palatul Copiilor din București, începând cu ora 18.

Evenimentul fost onorat de prezența Excelenței Sale, doamna Jiang Yu, ambasador al Chinei în România, care a luat cuvântul în deschidere, la invitația celor doi tineri prezentatori, fiind urmată de domnul Ioan Donca, vicepreședinte al Casei Româno-Chineze. În sală s-au aflat numeroase personalități, cărora cei doi eleganți prezentatori le-au urat un călduros bun venit, salutat de toți cei din sala devenită neîncăpătoare.

 

Pe parcursul a două ore, sute de oameni, chinezi și români, de toate vârstele, inclusiv copii, au trăit sentimente de admirație și bucurie privind un spectacol de înaltă ținută artistică. Farmecul dansurilor, atât tradiționale, cât și moderne, și frumusețea melodiilor interpretare magistral de artiști au fost amplificate de costumele impecabile și de jocurile de lumini. La realizarea unui cadru feeric a contribuit și proiectarea pe marele ecran din fundalul scenei a unor imagini din China – un montaj realizat cu măiestrie, o combinație între monumentele din perioada Chinei imperiale, acum obiective turistice care încântă milioane de turiști, cu construcțiile uluitoare ale Chinei de astăzi.

Felicitări organizatorilor! Prosperitate poporului chinez! Fie ca relațiile dintre cele două popoare să continue pe un drum lung, presărat numai cu mari și răsunătoare succese în toate domeniile, în ambele țări!

 

Camelia Pantazi Tudor / UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *