default-logo

Alai de expoziții în Anul Picasso

De la Muzeul Prado şi Centrul Pompidou până la Metropolitan Museum of Art (Met), un număr de 42 de expoziţii vor fi organizate în întreaga lume cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea lui Pablo Picasso, o „mobilizare fără precedent pentru cel mai faimos artist al artei moderne”, relatează AGERPRES.
Pregătit timp de 18 luni de Franţa şi Spania, Anul Picasso va mobiliza „38 de instituţii majore din Europa şi Statele Unite”, a declarat, în faţa presei, ministrul spaniol al Culturii, Miguel Iceta, care a dat startul sărbătorilor la Muzeul „Regina Sofia”, din Madrid.
Aceste expoziţii „vor arăta toate faţetele” artistului spaniol, născut în 1881 la Malaga (sudul Spaniei) şi decedat în 1973 la Mougins (sud-estul Franţei), propunând în paralel o serie de „colocvii şi dezbateri” despre pictor şi opera sa, a adăugat omologul său francez, ministrul Rima Abdul Malak.
Momentele de sărbătoare vor debuta la 23 septembrie, la Fundaţia Mapfre, din Madrid, cu expoziţia „Pablo Picasso şi dematerializarea sculpturii”. Aceasta se va încheia în aprilie 2024, la Petit Palais din Paris, cu o retrospectivă despre „Parisul modernilor (1905-1925)”.
În total, evenimentele omagiale în memoria pictorului spaniel vor avea loc în principal în Spania, Franţa şi Statele Unite, dar şi în Germania, Elveţia, România şi Belgia.
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*