default-logo

Institutul Internațional de Presă lansează un proiect pentru dezvoltarea inovației media pe întreg continentul european

După ce au înflorit în Europa sute de organizații media independente inovatoare, multe au ajuns să se confrunte cu provocări tot mai mari pentru a supraviețui. În aceste condiții, rețeaua globală a Institutului Internațional de Presă (IPI) a lansat un nou proiect major, care încorporează programe practice de sustenabilitate pentru mass-media, adaptate pentru diferitele stadii de dezvoltare ale acestora. Cu accent pe organizațiile din regiunile în care pluralismul media este amenințat, proiectul sprijină aceste mass-media în călătoria lor de inovare printr-un amestec de dezvoltare a competențelor, coaching, consiliere strategică, finanțare și creare de rețele.
În calitate de partener principal, Institutul Internațional de Presă (IPI), va lucra cu Thomson Media, Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) și Fundația pentru Dezvoltarea Media (MDF) cu sediul în Ucraina, pentru a valorifica expertiza din cadrul rețelei de jurnalism din Europa și pentru a asigura comunitățile din întreaga lume că pot accesa jurnalismul independent de calitate.
Media Innovation Europe va oferi editorilor și constructorilor de noi organisme media acces la expertiza și perspectivele de care au nevoie. Reunind atât mass-media existente, cât și noi jucători în industrie, parteneriatele create prin Media Innovation Europe vor contribui la construirea noului ecosistem jurnalistic european.
Cu o misiune clară de jurnalism în centru, proiectul va ajuta instituțiile media să exploreze sustenabilitatea produselor, relațiile cu publicul, distribuția și descoperirea, precum și fluxurile de venituri care vor sprijini misiunea.
Activitățile includ un accelerator de tranziție, consultanță în afaceri media, un nou incubator media, instrumente și practici de implicare a publicului și un summit anual pentru dezvoltarea, sprijinirea și celebrarea inovației media pe întreg continentul.
Un program de șase luni Transition Accelerator și Deep-Dive Business Consultancies oferă sprijin direcționat organizațiilor de știri care sunt vitale pentru pluralismul media din regiunea lor, dar care se luptă să supraviețuiască. Un incubator de șase luni va încuraja și va sprijini lansarea și creșterea noilor întreprinderi media, prin țintirea unor grupuri care pot articula o înțelegere profundă a publicului și care au un plan bine dezvoltat de testat și au nevoie de ajutor pentru a-și implementa ideile.
Toate media alese să se alăture programelor de accelerare și incubator sau pe post de candidați pentru sprijinul de consultanță în afaceri vor fi, de asemenea, eligibile pentru granturi de până la 20.000 de euro.
Potrivit ipi.media, proiectul va funcționa în întreaga Europă, implicând mass-media din statele membre ale UE, Balcanii de Vest, Moldova și Ucraina. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*