default-logo

Organizații media europene care creionează tabloul jurnalismului constructiv

În timp ce Solutions Journalism Network a început și este încă centrată în SUA, implică și oferte globale. Jurnaliştii din întreaga lume pot accesa materialul educaţional în Laboratorul de învăţare online, pot urmări viitoarele sesiuni de formare şi pot oferi oportunităţi de granturi, pot răsfoi lista de formatori acreditaţi, inclusiv 18 jurnalişti din toată Europa, şi se pot alătura grupului Facebook. De asemenea, are o bază de date de 13.700 de articole în soluțiile sale de urmărire a poveștilor de jurnalism.
Potrivit journalism.co.uk, Centrul European de Jurnalism oferă resurse pe mai multe subiecte diferite în limbile arabă, engleză, franceză și spaniolă, inclusiv ghiduri pentru scrierea articolelor de soluții, precum și resurse pentru subiecte precum clima, dezvoltarea și migrația, care sunt pregătite pentru un unghi de raportare constructiv. Solutions Journalism Accelerator este un program de trei ani pentru a sprijini jurnalismul de soluții în Franța, Germania și Marea Britanie. A doua serie de cereri de finanțare se va deschide la începutul anului 2023.
Transitions Online Knowledge Center este centrul de raportare axată pe soluții în regiunea Euopei Centrale și de Est. Organizațiile independente de știri desfășoară sesiuni regulate de instruire și au oportunități pentru jurnaliştii independenţi de a beneficia de mentorat și microgranturi pentru raportarea lor constructivă.
ReSolve Europe, „o organizație non-profit aflată la intersecția dintre jurnalismul de soluții, inovația socială și cetățenia activă”, are mai mulți parteneri de redacție și produce un buletin informativ regulat cu relatări constructive de pe tot continentul.
Constructive Institute (Danemarca) ilustrează trendul jurnalismului de soluții și oferă o metodologie specifică ce intră sub umbrela mai largă a jurnalismului constructiv. Institutul Constructiv din Danemarca organizează conferințe, cursuri de master și alte evenimente pentru jurnaliștii interesați să-și folosească munca pentru a evidenția și a contribui la progresul pozitiv.
Reporters d’Espoirs (Franța) promovează soluțiile jurnalismului în Hexagon și lucrează cu mai multe publicații și organizații (inclusiv unele din afara Franței).
Deutsche Welle Akademie oferă diverse evenimente și reportaje despre metode inovatoare în mass-media, care nu sunt întotdeauna direct legate de jurnalismul de soluții, dar este o temă frecventă, iar radiodifuzorul german este un campion al acestei abordări.
Asociația Italiană Constructive Media oferă cursuri și evenimente pentru jurnaliştii care lucrează la relatarea axată pe soluţii.
News Literacy Network (Marea Britanie) este o rețea nou lansată și își propune să aibă o acoperire globală în crearea de știri mai constructive. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*