◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

România lui Contra duce dorul lui Dobrin, Balaci sau Gică Hagi! Tricolorii joacă cu Lituania la Ploiești

Naționala României întâlnește Lituania sâmbătă, 17 noiembrie 2018, ora 21:45, pe stadionul” Ilie Oană” din Ploiești, în Grupa a 4-a din Divizia C a Ligii Națiunilor. Meciul va avea loc fără spectatori, datorită sancțiunilor primite din partea UEFA, în urma incidentelor de la partida cu Serbia.

Tricolorii au renăscut sub bagheta lui Cosmin Contra, după eșecul din mandatul germanului Christoph Daum. Noul tehnician a reușit un parcurs excelent, în cele 12 jocuri disputate, România a obținut 7 victorii, 4 egaluri și o singură înfrângere.

Evoluția pozitivă a naționalei de fotbal s-a regăsit și în clasamentul FIFA, unde ea a urcat de pe locul 41 (din septembrie 2017, când a fost instalat Cosmin Contra) până pe poziția 25 în octombrie 2018.

Dar dincolo de cifre, suferim la capitolul valoare. Niciunul dintre jucătorii de astăzi din reprezentativa României nu se ridică la nivelul lui Dobrin, Balaci sau Gică Hagi. Geniul celor trei magi ai fotbalului românesc nu se mai regăsește în ograda actualei generații.

Și asta doare, deoarece în trecut naționala noastră se bătea de la egal la egal cu marile team-uri ale lumii, cu Brazilia la Mondialul mexican din 1970, cu Argentina la World Cup 1994 sau cu Anglia la Euro 2000.

Cu o victorie obținuta contra Lituaniei, România ar putea urca pe locul 2 al Grupei a 4-a din Liga Națiunilor, unde Serbia, care va juca împotriva Muntenegrului acasă, va mai face un pas spre câştigarea seriei.

Înaintea meciurilor de sâmbăta, Serbia conduce Grupa a 4-a cu 8 puncte, Muntenegru are 7 puncte, iar România ocupă locul 3 cu 6 puncte. Cu specificația că tricolorii nu au cunoscut înfrângerea în actualele preliminarii din Liga Națiunilor.
Contra a adus sânge proaspăt în naționala României, apărând nume precum George Pușcaș de la Palermo, Ianis Hagi de la Viitorul sau Alexandru Pașcanu de la Leicester. Noile talente pot pune umărul la o nouă calificare la Euro, în 2020.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *