default-logo

Dubaiul contează pe sute de mii de roboți pentru avansul economic

Dubai a lansat un program de robotică și automatizare, condus de Dubai Future Foundation, pentru a-și crește economia. Inițiativa urmărește să avanseze contribuția sectorului la 9% PIB în următorii 10 ani. Programul a fost anunțat de prințul moștenitor al Dubaiului și președintele Consiliului Executiv al Dubaiului, șeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care a dezvăluit că măsura urmărește să dea un imbold Emiratului, care ar urma să plaseze Dubai ca unul dintre primele 10 orașe în robotică și automatizare la nivel global. Noua inițiativă se va concentra pe cele cinci domenii cheie: producție și producție, servicii pentru consumatori și turism, mobilitate și logistică conectată, medii extreme și asistență medicală.
Khalfan Belhoul, CEO al Dubai Future Foundation, afirmă că robotica și inteligența artificială combinate vor schimba viitorul economic și social – de la procedurile de asistență medicală și intervențiile chirurgicale până la sectorul de consum și retail. „Ne putem imagina doar implicarea roboticii pentru a accesa viața noastră de zi cu zi atunci când vine vorba de experiența noastră de retail. De la mers la școală până la vizita la doctori. Deci, probabil, veți vedea mai multe (robotică avansată) pe măsură ce avansăm”, a explicat Belhoul, citat de Euronews.
Experții au observat că creșterea eficienței înseamnă o creștere serioasă a economiei, în timp ce rapoartele sugerează că inteligența artificială ar putea adăuga până la 13 trilioane de euro economiei globale până în 2030. Comentând anunțul, Scott Livermore, economistul șef și directorul general al Oxford Economics Middle East a declarat că trebuie să existe mai mulți piloni pentru a se realiza acest lucru: „În primul rând, un plan strategic clar, pe termen lung. În al doilea rând, investiții publice semnificative în cercetare și dezvoltare, parcuri științifice de afaceri pentru a dezvolta un ecosistem, construirea infrastructurii educaționale potrivite, precum și oferirea de stimulente pentru a determina firmele să investească în tehnologie”.
Odată cu robotizarea, există costuri de producție mai mici, o varietate mai mare de bunuri și servicii, precum și crearea de noi locuri de muncă. Ca parte a programului, 200.000 de roboți vor fi desfășurați în următorii 10 ani în sectoarele de servicii, logistică și industrial. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*