default-logo

,,Întâlnirile de Luni”, la sediul Filialei Timiș a UZPR. Rolul jurnalistului în apărarea Limbii Române

În cadrul ,,Întâlnirilor de Luni”, la sediul Filialei UZPR Timiș, din Complexul Bastion Timișoara, doamna Sylvia Constanța Hârceagă, membru UZPR, a prezentat o temă inedită și de actualitate, cu titlul ,,Rolul jurnalistului în apărarea Limbii Române”. Au participat la dezbateri Ioan Medoia, Constantin Falcă, Dumitru Mnerie și Ioan I. Ionescu, care au adus argumente pertinente referitoare la faptul că jurnaliștii constituie gruparea ce trebuie să militeze prin tot ceea ce întreprinde în domeniul jurnalismului, scris ori vorbit, la promovarea și cultivarea în mass- media a unei limbi frumoase și curate, ca o lecție de conștiință românească.

Desigur, nu au fost uitați cei ce prin timp au contribuit și elogiat prin operele lor nepieritoare limba română: Ion Heliade Rădulescu, Paul Iorgovici, Pamfil Șeicaru, Alexe Mateievici și, nu în ultimul rând, „românul absolut” – Mihai Eminescu.

În concluzie, moderatorul Dumitru Buțoi a menționat că în contextul actual, în care limba evoluează într-un ritm alert, ca de astfel și societatea în ansamblu, o mare responsabilitate în apărarea nealterată a patrimoniului limbii, ca identitate a unui popor, revine școlii și bisericii.

Grigore MÂINEA / UZPR Timiș

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*